Ábalos diu que la possibilitat d'implantar peatges a les autovies "és un conte d'agost"

El ministre de Foment assegura que "l'única cosa" que ha fet és plantejar un debat sobre el finançament i la conservació de carreteres
29 agost 2019 10:46h
El titular de la cartera de Foment ha explicat que el PP ja va portar a la comissió delegada d'Assumptes Econòmics la proposta de peatges a les autovies. / EFE

VALÈNCIA. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha dit aquest dijous que la possibilitat d'implantar peatges a les autovies per a la seua conservació "és un conte d'agost". 

Sobre aquest tema, Ábalos ha precisat en una entrevista en la Cadena SER que "l'única cosa" que ha fet "és plantejar de bona fe un debat sobre el finançament i la conservació de carreteres d'aquest país". 

"Vist el resultat de desqualificació", ha prosseguit, "el que inquieta més enllà de la qüestió és si en aquest país hi ha possibilitats d'obrir un debat sobre política pública o la resposta immediata és la desqualificació".

El titular de la cartera de Foment ha explicat que el 2012 la seua homòloga Ana Pastor, del PP, va portar a la comissió delegada d'Assumptes Econòmics la proposta de peatges a les autovies i que al febrer del 2018 el ministeri va disposar d'un informe "amb la mateixa intenció" sota el govern del PP. 

A mitjans d'agost, es va anunciar que el govern central del PSOE estava estudiant algun tipus de "pagament simbòlic" per a les autovies, després d'anunciar que no es renovaria la concessió de l'AP-7. La portaveu d'Infraestructures del PSPV a les Corts explicava que aquest possible pagament "no tenia res a veure" amb el fet que l'AP-7 fora gratuïta a partir de gener del 2020. 

El PP va ser un dels partits que es va sumar a les crítiques d'aquesta possible taxa, que descrivien com un "càstig als valencians. Compromís, per la seua banda, titlava de "deslleial" que s'obrira un suposat debat sobre peatges 'blans'. 

next