L'Advocacia de la Generalitat demana vora 8 anys de presó per a Camps per la construcció del circuit de F1

L'òrgan de control també sol·licita per a l'expresident prop de 18 anys d'inhabilitació absoluta i més de 13 d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic
5 juny 2019 14:15h
L'Advocacia de la Generalitat acusa l'expresident de la Generalitat Francisco Camps com a possible autor dels delictes de malversació i prevaricació en el cas que investiga les adjudicacions per a la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. / GVA

VALÈNCIA. L'Advocacia de la Generalitat demana en el seu escrit d'acusació quasi huit anys de presó per a l'expresident Francisco Camps per malversació i tràfic d'influències en la causa per les presumptes irregularitats durant el procés de construcció del circuit urbà de F1 a València. També sol·licita prop de 18 anys d'inhabilitació absoluta i més de 13 d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Així figura en l'escrit d'acusació que l'Advocacia va presentar aquest dimarts, últim dia per a presentar els escrits corresponents. Aquest òrgan de control demana l'obertura de judici oral contra l'excap del Consell i 13 processats més.

En concret, l'Advocacia demana per a Camps una pena de 7 anys i 1 dia de presó; 17 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta, i 9 anys i tres mesos d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte continuat de malversació de causals públics en delicte amb un altre de prevaricació. També demana 9 mesos i 1 dia de presó i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic durant 4 anys per presumpte tràfic d'influències. Així doncs, en total es tractaria d'una pena de 7 anys, 9 mesos i 2 dies de presó.

L'Advocacia va presentar aquest escrit d'acusació ad cautelam –preventivament– contra l'expresident de la Generalitat i alguns empresaris per les presumptes irregularitats durant el procés de construcció del circuit de F1, pendent que la magistrada resolga definitivament la seua petició de completar la prova pericial de la causa. La instructora ha rebutjat aquesta sol·licitud i l'Advocacia ha recorregut en contra pel fet que, des del seu punt de vista, en l'informe realitzat per l'interventor aquest va advertir que no tenia el "criteri tècnic suficient" per a avaluar determinats aspectes.

Segons consta en l'escrit, a què ha tingut accés Diari La Veu, l'Advocacia presenta l'acusació contra catorze persones, inclosos l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'exsecretari autonòmic d'Infraestructures Victoriano Sánchez-Barcaiztegui. Per a ambdós es demanen 7 anys i 1 dia de presó, i 17 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta per un delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs amb un delicte de prevaricació.

L'acusació s'adreça a onze persones més, entre elles, funcionaris de l'Administració valenciana i directius d'empreses de la construcció. Per exemple, per a Rafael i Tomás Martínez Berna (condemnats per haver finançat de forma irregular les campanyes electorals del PP valencià dels anys 2007 i 2008) i per a José Mayor Oreja demana una condemna de 3 anys i 6 mesos.

Aquesta acusació contrasta amb la posició de la Fiscalia Anticorrupció en aquesta causa, que recentment va reclamar el sobreseïment perquè no observava evidències de delicte i en apuntar que, en el cas que existiren, haurien prescrit.

next