Diari La Veu del País Valencià
València signa un conveni per a equipar cases municipals per a dones víctimes de violència masclista

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha signat aquest dimecres un conveni amb diferents associacions d’empreses valencianes del sector del moble, els electrodomèstics, la ferreteria i el tèxtil per a dur a terme l’equipament d’habitatges municipals destinats a dones víctimes de violència masclista.

L’alcalde Joan Ribó ha sigut l’encarregat de rubricar aquest acord amb representants de les citades entitats. “Hem de crear espais on les víctimes se senten segures i plenament recuperades, així com oferir-los tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament”, ha indicat.

Les associacions d’empreses que han signat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per a l’equipament d’habitatges municipals són Coinfer; Societat Cooperativa, Comercialitzadora d’Electrodomèstics SA (MILAR-COMELSA); Associació per a la Distribució i Comerç del Moble i l’Hàbitat de la Comunitat Valenciana (COMERÇ MOBLE), i el Gremi de Comerciants Tèxtils, Moda i Complements de la Comunitat Valenciana (GRECOTEX).

L’alcalde ha assegurat que l’acord subscrit amb elles “posa en valor l’excel·lent comerç valencià i la seua responsabilitat social amb la resta de la ciutadania” i ha assenyalat que aquesta col·laboració “és realment important” perquè “el problema de l’habitatge és un tema substancial que des de les administracions públiques s’ha de solucionar”.

“Tenim la tasca fonamental de donar suport a aquest col·lectiu de dones perquè puguen aconseguir un desenvolupament personal i social totalment lliure i perquè exercisquen els seus drets de forma efectiva i plena”, ha agregat el responsable municipal, que ha indicat que “la violència de gènere i la tracta per a l’explotació sexual i la prostitució són problemes extremadament greus, generats per les desigualtats entre homes i dones”.

Així, ha comentat que “el fet que aquestes dones siguen o hagen sigut víctimes de violència de gènere influeix en la dificultat de formar part de la societat com a ciutadanes de ple dret”. “Tots els convenis d’ajuda i col·laboració per a avançar en la solució d’aquest problema sempre seran benvinguts i motiu de celebració”, ha recalcat.

Pla Marc d’Igualtat

Les regidories d’Igualtat i Polítiques Inclusives i d’Inserció Sociolaboral impulsen de forma conjunta la disposició d’habitatges municipals destinats a dones víctimes de violència masclista amb fillsal seu càrrec que formen famílies monoparentals, segons ha indicat l’Ajuntament.

El consistori ha assenyalat que, després de la localització de l’existència i disponibilitat dels habitatges, s’inicien els contactes amb les associacions d’empreses valencianes que han cedit l’equipament integral “apel·lant a la responsabilitat social empresarial”.

La Junta de Govern Local del passat 5 d’abril va aprovar el Protocol d’actuació conjunta entre la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat per a la derivació a habitatges municipals de dones víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l’explotació sexual i prostitució, ha apuntat el consistori.

Sistematitzar actuacions

El protocol té com a objectiu sistematitzar les actuacions de totes dues administracions perquè les dones víctimes de violència masclista puguen realitzar una transició a una vida autònoma al costat dels seus fills menors al seu càrrec durant el període d’un any prorrogable per dos períodes de sis mesos, amb un total de dos anys.

El Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament, aprovat pel Ple durant el mes de setembre del 2018, estableix com un objectiu específic afavorir l’accés a l’habitatge a dones en situació de vulnerabilitat donant prioritat a dones víctimes de violència masclista, especialment les que tinguen menors al seu càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa