Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València proposa a la Generalitat un litoral verd que resolga la transició entre el port i la ciutat

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha proposat a la Generalitat el desenvolupament d’un litoral verd que done resposta a la situació d’emergència climàtica, que atenga les reivindicacions veïnals històriques dels Poblats Martíms i que enfortisca el “model verd de ciutat”. Així ho ha traslladat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, a la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, i a la directora general, Rosa Pardo.

Segons un comunicat del consistori, en una reunió que han mantingut aquest dijous, el regidor ha manifestat la voluntat de treballar conjuntament per tal de desenvolupar un projecte de litoral verd per a la ciutat dins l’Estratègia de Paisatge que la Conselleria de Política Territorial licitarà en la línia de costa entre Sagunt i Cullera.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha traslladat a les representants de la Generalitat la disposició de col·laborar per a desenvolupar una infraestructura verda per rebaixar l’impacte del port en la ciutat. “Hem de resoldre la transició del port a la ciutat des de la sostenibilitat i d’una manera amable”, ha afegit.

“Hem de donar una solució definitiva a les reivindicacions històriques del veïnat de Natzaret que passa, entre altres coses, per la cessió al barri dels terrenys que continuen sent propietat ara de l’Autoritat Portuària”, ha explicat. El vicealcalde ha assenyalat que aquesta és una de les prioritats del govern municipal i ha destacat actuacions com el Parc de Desembocadura –que “obrirà prompte de manera provisional” mentre es treballa en el disseny definitiu–.

Campillo ha explicat que aquestes accions “s’han d’englobar dins del nou Pla Verd de València amb un projecte integral que reverdisca el litoral”. Entre aquestes iniciatives, el vicealcalde ha destacat també la renaturalització del passeig de la Malva-rosa; la recuperació ja iniciada de l’espai públic de la Marina; la posada en valor de l’Horta de la Punta i camins agrícoles; l’adequació mediambiental amb ús públic del nou llit del riu Túria; i la integració paisatgística de l’Albufera des de la millora de la connectivitat als poblats del Sud.

“Si als anys 80, el Jardí del Túria, en resposta a les reivindicacions ciutadanes, es va convertir en un projecte vertebrador de la ciutat, ara l’Ajuntament de València vol compartir amb la ciutadania el seu model verd de ciutat, on el litoral és un dels nostres grans valors”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa