L'Ajuntament de València revisarà l'augment dels salaris dels contractes temporals després de la denúncia de CCOO

El sindicat trasllada a Inspecció de Treball que els sous que perceben els 329 contractats no s'ajusten a la normativa
28 novembre 2019 17:57h
Bernabé ha recordat que el govern del Rialto aposta per "donar una oportunitat laboral als joves". / DLV

VALÈNCIA. La regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé, ha anunciat que l'Ajuntament de València revisarà l'augment de les retribucions que reben les persones que accedeixen als plans d'ocupació municipals. En el cas dels programes EMCUJU i EMPUJU, Bernabé ha recordat que el govern del Rialto aposta per "donar una oportunitat laboral als joves" de la ciutat i que cada any s'ha incrementat el pressupost destinat al programa per a augmentar el nombre de beneficiaris. 

Aquest anunci arriba només tres dies després que Comissions Obreres denunciara l'Ajuntament a la Inspecció de Treball per suposades irregularitats en aquests contractes temporals. El sindicat, en el marc de la seua campanya 'Beques o treballes?', denunciava que els salaris que percebran els 329 contractats en tots dos programes no s'ajusten a la normativa.

La regidora, en un comunicat, ha recordat que aquest programa d'ocupació ha permés reduir la desocupació juvenil a la ciutat. "Després de recollir les preocupacions que alguns joves havien traslladat respecte a les retribucions del programa d'aquest any i tenint en compte que la voluntat política d'aquest Ajuntament sempre ha sigut dignificar l'ocupació juvenil en tots els àmbits, hem decidit revisar les retribucions", ha explicat. 

Aquesta decisió ha estat traslladada a "tots els sindicats que havien manifestat preocupació per la situació generada" en una reunió que han mantingut aquest dijous al matí i que ha rebut el suport "de la majoria de sindicats".  De fet, la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació ha agraït el suport d'UGT-PV, STAS-Intersindical, CSIF, USO i SPPLLB a aquesta mesura.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next