Albert Rivera 'fitxa' Inés Arrimadas per a les eleccions generals

La líder de la coalició taronja a Catalunya segueix les mateixes passes que va fer el president del partit per a fer el salt a la política estatal
23 febrer 2019 13:59h
Arrimadas destaca que representa els "constitucionalistes catalans". / ACN

MADRID. La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dissabte el seu salt a la política espanyola i es presentarà a les primàries per a ser cap de llista del partit taronja per Barcelona el 28-A. 

"Ha arribat el moment de treure Sánchez de la Moncloa. Em deixaré la pell perquè Albert Rivera sigui el pròxim president del govern espanyol", ha exclamat Arrimadas en el moment de fer l'anunci, durant un míting conjunt amb Rivera a Madrid. 

El líder de la formació ha celebrat que "la dona més preparada i valenta de la política espanyola" estiga al seu costat en la pròxima campanya: "Això vol dir que anem a per totes i que volem governar Espanya. El 28-A hem d'omplir les urnes de vots taronges i enviar Sánchez a l'oposició".

Arrimadas assegura que les pròximes eleccions generals representen un "moment històric per al constitucionalisme" i treu pit de defensar-lo "allà on és més difícil". És en aquest context que la líder de Cs a Catalunya ha optat per fer un "pas endavant" i s'afegeix al projecte estatal de Rivera, sent cap de llista per Barcelona –haurà de superar unes primàries abans–.

"Tinc la gran responsabilitat de defensar els constitucionalistes catalans, però estic segura que la llibertat i la convivència només arribarà a Catalunya si Cs governa a Espanya", assegura. En aquest sentit, Arrimadas assegura que seria de "justícia poètica" que siga Rivera, "un català", qui encapçale el govern que sorgisca de les eleccions del 28-A.

Durant la seua presentació en ple centre de la capital espanyola, la líder taronja ha assegurat que "no és fàcil" ser de Cs a Catalunya i ha rescatat les crítiques recurrents de la formació a la política lingüística i al model educatiu. "Tenim un problema que afecta el cor de la societat: el nacionalisme".

Arrimadas també ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez i el seu diàleg amb el govern català: "Qualsevol regidor de Cs té mes valentia que tot el govern de Sánchez per a defensar el constitucionalisme". Segons la líder de Cs, el PSOE ha "abandonat" els catalans en benefici d'un "separatisme descontrolat".

Inés Arrimadas va formar part de les llistes de Cs al Parlament de Catalunya l'any 2012 i en els següents comicis, els de 2015 i 2017, va ser ja la cap de llista, després del salt a Madrid del líder de la formació taronja, Albert Rivera; unes passes que ara ella també segueix amb la seua candidatura.

next