Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim publica la primera antologia en italià dels sermons de Sant Vicent Ferrer

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha presentat aquest dilluns 25 de març una edició en italià del llibre Vicenzo Ferrer, Sermoni Scelti. La traducció i les notes són a càrrec del doctor Aniello Fratta, un filòleg romanista de la Università degli Studi Federico II di Napoli, i la introducció, a càrrec del professor Vicent Josep Escartí, catedràtic de la Universitat de València.

“És la primera vegada que els sermons de Sant Vicent Ferrer són traduïts a l’italià perquè a la Itàlia va desenvolupar una densa i molt exitosa activitat predicadora”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó. “Sant Vicent Ferrer va ser canonitzat el 1355 pel primer papa Borja, Calitxe III, durant el regnat d’Alfons el Magnànim. De fet, Sant Vicent Ferrer és Sant Patró del Regne de Nàpols des de llavors i a tot Itàlia hi ha encara un veritable culte popular a aquest”, ha assenyalat.

Aquest llibre realitza un servei a la difusió de la cultura valenciana i de la seua aportació al món. “El llibre conté una introducció que vaig fer a partir del que ja s’havia fet per a Alfons el Magnànim fa uns anys i pensant en el lector italià”, ha exposat Escartí. L’aportació de la institució ha sigut una oportunitat per al catedràtic de “donar a conéixer i crear un context per a aproximar [el sant] als lectors italians”.

Finalment, Vicent Martines, investigador de la Universitat d’Alacant, ha donat les gràcies a la Diputació per la presentació d’aquesta traducció, que no és la primera que fa Alfons el Magnànim. “El que es pot veure en aquest llibre voldria condensar-ho en una sigla: PV, poder valencià”.

L’obra va ser presentada a València el passat 27 de febrer durant el Congrés Internacional Sant Vicent Ferrer i serà presentada a Nàpols el 16 d’abril al si del Convegno Internazionale La Napoli del Re Alfonso il Magnanimo, organitzat per les universitats napolitanes Federico II i Suor Orsola Benincasa i l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa (ISIC-IVITRA) i que rep també la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim, en l’Accademia Pontaniana.

Comparteix

Icona de pantalla completa