Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 2 d’octubre

Dia mundial de l’hàbitat – Dia internacional de la no violència – Dia europeu de les vies verdes

1989.- Els periodistes Francesc Bayarri i Esperança Camps inauguraven Ràdio 9 amb un butlletí de notícies des de la seu d’aquesta emissora de l’avinguda de Blasco Ibáñez de València.

1979.- Les centrals sindicals signen un document de suport al procés autonòmic del País Valencià.

1963.- Naix a la vila de Sueca, l’escriptor i pintor valencià Manuel Baixauli Mateu, persona dedicada a l’ensenyament de la pintura, conegut principalment per l’obra Espiral, un llibre de relats i microrelats publicat l’any 1998.

1928.- José Maria Escrivà de Balaguer funda a Madrid l’Opus Dei.

1892.- L’Ajuntament de Llíria decideix convocar un certamen musical per a bandes civils amb la finalitat de donar més relleu a les festes de Sant Miquel.

1869.- Alçament republicà federal a Alacant.

1868.- El general Prim desembarca a València, ciutat que ja feia una setmana que es trobava en poder dels revolucionaris, els quals anaren al Grau a rebre’l triomfalment.

1837.- Naix a Castelló el Pare Antoni Vicent, fundador dels Círculos Católicos Obreros.

1525.- Provisió de l’emperador Carles V, recompensant l’il·lustre fill d’Ontinyent Francesc Tàrrega, pels contrafurs comesos contra sa casa mentre ell es trobava al servei del virrei.

1417.- Sentència d’Alfons el Magnànim en què es reconeix la jurisdicció de València sobre els drets del Justícia Criminal de Morvedre.

Comparteix

Icona de pantalla completa