Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 4 d’octubre

Dia mundial dels animals

2006.- Rebutjada la moció de censura contra el president valencià Francisco Camps a causa de la majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes. Camps s’absenta durant gran part del debat.

1996.- El president de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana abandona l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la Universitat d’Alacant en no cedir-li Andrés Pedreño –rector de la Universitat– la presidència de l’acte com a mostra de rebuig de la política universitària del PP.

1995.- L’Institut Joan Lluís Vives demana a la Generalitat Valenciana que reconsidere la decisió de no reconéixer l’autoritat científica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

1995.- La Universitat Politècnica de València investeix doctor honoris causa el poeta Rafael Alberti.

Rafael Alberti

1994.- La Universitat Politècnica de València investeix doctor honoris causa el cardenal Vicente Enrique i Tarancón.

1986.- Se celebra a l’Alcúdia l’Assemblea d’Història de la Ribera amb una conferència d’obertura pronunciada pel professor Ramon Garrabou i presidida per l’alcalde d’aquesta vila, Cèlio Crespo, i el regidor de cultura d’aleshores, Francesc Signes.

1889.- Fa el seu traspàs a Vila-real el polític i empresari valencià José Polo de Bernabé i Borràs.

1779.- Important revinguda del riu Serpis.

1591.- Fundació a València de l’Academia de los Nocturnos a iniciativa del cavaller Bernat de Valeriola. Aquesta acadèmia, els membres de la qual es reunien els dimecres per la nit per a tractar temes morals, polítics i literaris i llegir poemes i assaigs escrits, generalment en castellà, funcionà fins l’abril del 1594.

1582.- El papa Gregori XIII substitueix el calendari julià pel seu calendari, que regeix la mesura del temps des d’aleshores ençà.

1337.- Súplica de Castelló a Pere II perquè la ciutat torne a la corona després de la cessió a l’infant Joan per son pare Alfons II.

Comparteix

Icona de pantalla completa