Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 d’octubre

Dia mundial contra el Fracking – Dia internacional de les xiquetes

1982.- Fa el seu traspàs el pintor i cartellista Josep Renau, aquell que durant la guerra del 36 va estar director general d’art de la II República espanyola i va salvar tota l’obra pictòrica del Museu del Prado transportant-la a València.

1977.- Naix a Quart de Poblet l’escriptora valenciana Laura Gallego García, autora de llibres de novel·la de gran acceptació entre els joves lectors.

1931.- Se celebra un gran míting anticlerical a la plaça de bous d’Alacant amb el qual culmina una setmana amb aquesta temàtica.

1866.- Naix a Alacant el comediògraf Carlos Arniches Barreda.

1820.- Es promulga la llei per la qual restaven abolits els majoratges. Aquesta fou una de les lleis fonamentals en el procés de la revolució espanyola.

1609.- Expulsió dels moriscos. En aquesta data, van eixir del port de Vinaròs 20 galeres per traslladar 3.514 moriscos al nord d’Àfrica.

1479.- Se celebren Corts a la ciutat de València perquè Ferran el Catòlic havia de jurar el furs del regne.

1276.- Pere III d’Aragó dóna permís als nous musulmans convertits al cristianisme de Sollana, Almussafes i Benifaió, perquè es queden, amb les mateixes condicions, a les terres que tenien fins aquell moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa