Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 17 d’octubre

Dia internacional per l’erradicació de la pobresa

2003.- Mor a Bangkok l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán, autor prolífic i intel·lectual compromés. Va ser membre del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i d’Iniciativa per Catalunya (IC). Com a periodista va col·laborar en nombrosos diaris i revistes. És autor d’una obra vastíssima que, a més de la novel·la, comprén la poesia i l’assaig.

Manuel Vázquez Montalbán

1996.- El Parlament de Catalunya aprova a proposta de CiU, IC i PI i amb l’acord de tots els grups, excepció feta del PP, la proclamació de la unitat de la llengua catalana pròpia de les comunitats autònomes de les Illes, el País Valencià i Catalunya, així com de la Franja de Ponent de la comunitat d’Aragó.

1979.- Entra en funcionament el canal Xúquer-Túria. Gran part dels habitants de València beuen aigua del Xúquer des de la construcció d’aquest canal.

1978.- Negativa de les tres diputacions valencianes a fer cap transferència de competències al Consell.

1888.- Naix a les Coves de Vinromà, comarca de la Plana, el periodista i polític de Dreta Regional Valenciana, Lluís Lúcia i Lúcia, que va ser ministre durant la II República.

1840.- Havent abdicat el dia 12 d’octubre, la reina regent Maria Cristina s’embarca al Grau de València per anar-se’n a l’exili.

1793.- Fa el seu traspàs a València, el compositor Francesc Morera i Cots, que va ser mestre de capella de la Catedral de València.

1469.- Matrimoni entre els infants Ferran d’Aragó i Isabel de Castella, els futurs Reis Catòlics, segons títol concedit, en 1494, pel papa Alexandre VI.

Comparteix

Icona de pantalla completa