Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 d’octubre

Dia europeu contra el tràfic d’éssers humans

2013.- El jutge encausa l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, del PP, per voler retirar una estàtua commemorativa de la Batalla d’Almansa. L’escultor de l’obra, Antoni Miró, va presentar la denúncia.

2012.- El Tribunal Superior de Justícia de València cita, en qualitat d’imputat, el síndic del grup popular a les Corts Valencianes, Rafael Blasco, per un suposat frau de subvencions, prevaricació, tràfic d’influències i malversació de diners públics quan va ser conseller de Cooperació entre 2008 i 2011.

2007.- El secretari general del Partit Socialista del País Valencià, Joan Ignasi Pla, que havia fet públic que una constructora havia pagat les reformes de la casa del polític amb un valor de 78.000 euros, anuncia la seua dimissió per la pressió mediàtica. Fins a la celebració del Congrés Ordinari presideix la comissió gestora Joan Lerma.

Joan Ignasi Pla

1936.- Naix a València l’actor, cantant i presentador de ràdio i televisió Joan Monleón, destacat component del grup ‘Els Pavesos’.

1916.-Fa el seu traspàs a Godella el pintor Ignasi Pinazo i Camarlench, un dels més destacats artistes valencians de final del segle XX, d’estil impressionista.

1801.- Naix a Vinaròs el literat Wenceslao Ayguals d’Izco.

1272.- L’infant Pere estableix les condicions de poblament dels musulmans d’Aielo.

Comparteix

Icona de pantalla completa