Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 30 d’octubre

2013.- Després de 10 anys d’instrucció i un mes de judici, resta vist per a sentència el procés a l’expresident de la Diputació de Castelló, exdirigent del PP i president de la cambra de Castelló, Carlos Fabra.

1996.- Les Corts Valencianes aproven una proposta d’Esquerra Unida-Els Verds per la qual es demana al rei Joan Carles I el gest simbòlic de derogació formal del decret de supressió dels furs valencians del 29 de juny del 1770.

1986.- Les Corts Valencianes aproven la Llei de creació del Consell Valencià de Cultura, la institució consultiva i assessora de les institucions públiques valencianes en matèries específiques referents a la cultura valenciana, encarregat de vetllar per la defensa i la promoció dels valors lingüístics i culturals valencians.

1979.- Data de creació de la Universitat d’Alacant, sobre l’estructura del Centre d’Estudis Universitaris (CEU), que havia començat a funcionar l’any 1968. Alacant recuperava d’aquesta manera els estudis universitaris suspesos el 1834.

1920.- Fa el seu traspàs a València Lluís Tramoyeres i Blasco, historiador de l’art valencià.

1910.- Naix a Oriola el poeta Miguel Hernández, una persona que en la guerra de 1936 fusionà les seues dimensions poètiques i humanes al servei de la II República espanyola.

1645.- Inauguració de les últimes Corts del Regne de València al convent de Predicadors de sant Doménech de València.

1522.- Provisió del virrei de València, Diego Hurtado de Mendoza, perquè es pague el forment a Ontinyent i altres poblacions valencianes perquè abastiren de farina l’exèrcit del rei instal·lat a la vila de Montesa.

1348.- Fa el seu traspàs a València Elionor de Portugal, infanta de Portugal i reina consort de la Corona d’Aragó, filla xicoteta d’Alfons de Portugal i Beatriu de Castella, era néta de la princesa Elisabet d’Aragó, nascuda al palau de Xèrica l’any 1328.

Comparteix

Icona de pantalla completa