Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’11 de novembre

2016.- Els ajuntaments de la Franja de Ponent acorden declarar el català llengua d’ús preferent en el seu territori. Aquesta declaració serà utilitzada pel govern d’Aragó per a establir un mapa lingüístic d’aquesta comunitat autònoma.

2013.- Mor a Vic el poeta i escriptor Miquel Martí i Pol, de formació autodidacta i que ha servit d’inspiració per a la composició de cançons de diversos cantautors catalans, entre ells Lluís Llach, Paco Muñoz, Ovidi Montllor i d’altres.

2000.- Fa el seu traspàs a Sagunt als 79 anys d’edat, l’historiador i poeta valencià Jaume Bru i Vidal.

1999.- L’empresa Ford anuncia que invertirà 62.000 milions de pessetes en la seua factoria d’Almussafes per a fabricar un nou model de motor per als seus vehicles.

Reivindicació lingüística a la Franja de Ponent

1995.- L’alcaldessa de València, Rita Barberà, del Partit Popular, és elegida presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

1981.- Es produeix el soterrar de Rafael Solbes, un membre destacat de l’Equip Crònica.

1959.- Fa el seu traspàs a castelló d ela Plana, l’empresari, polític i mecenes Gaetà Huguet i Segarra.

1944.- Naix a Manises l’actor valencià José Sancho, més conegut com a Pepe Sancho, protagonista en nombrosos films i sèries televisives dels darrers 50 anys.

1893.- Inauguració de la línia de ferrocarril de via estreta de València a Torrent que el 1895 arribaria a Alberic i, el 1915, a Castelló de la Ribera.

1837.- Afusellats a Alacant 11 sergents carlistes presoners a Tabarca en represàlia per l’afusellament per Cabrera de 96 sergents liberals.

Línia de ferrocarril de via estreta de València a Torrent

1823.- Alacant, l’última ciutat a tot Espanya on encara resistien els liberals, és ocupada per les tropes absolutistes francoespanyoles comandades pel duc d’Angulema.

1731.- Representació d’una òpera a València amb motiu de l’estança a la ciutat de l’infant Carles, futur Carles III.

1417.- Concili de Constança que posa fi al Cisma d’Occident. Martí V serà el papa encara que Benet XIII, a Peníscola, continuarà considerant-se l’autèntic pontífex.

1285.- Mor el rei Pere d’Aragó i el succeeix el seu fill Alfons, dit “el franc” o “el Liberal”.

1281.- Artal d’Aragó i la seua dona, senyors de la vila, concedeixen nova Carta Pobla a les Coves de Vinromà.

Comparteix

Icona de pantalla completa