Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 17 de novembre

Dia de la seguretat alimentària

2015.- La Generalitat Valenciana estableix el valencià com a llengua d’ús habitual, un acord que s’aplicarà gradualment i inclourà mesures i instrument de suport.

1995.- El Consell de Ministres espanyol aprova un reial decret pel qual els malalts de sida pagaran només el 10% del preu de venda al públic dels medicaments.

1979.- El tema de les circumscripcions electorals estanquen les converses tripartides que s’havien encetat per redactar l’Estatut d’Autonomia del País Valencià.

Palau de la Generalitat Valenciana

1979.- El líder d’Alianza Popular, Emilio Attard, desplaça Vicente Castellano en el Banc de l’Exportació.

1978.- Esclata un explosiu a la porta de casa de Joan Fuster, a Sueca

1978.- El general Atares realitza a Cartagena una autèntica soflama contra la Constitució en presència del ministre de Defensa Gutiérrez Mellado.

Emilio Attard

1945.- Naix l’escriptor, assagista i traductor Jaume Fuster, persona lligada a l’activisme cultural i fundador de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, integrant de l’anomenada generació dels setanta i autor de nombroses obres policíaques.

1905.- Naix a Novetlè el músic, compositor i director de banda José Pérez Ballester.

José Pérez Ballester
José Pérez Ballester

1842.- El ministre de la governació resol que a partir del primer dia de 1843, Montortal reste unit a l’Alcúdia, considerant-se tots dos com a una única població i amb el compromís de restar a l’esmentat llogaret, un alcalde pedani, nomenat d’acord a llei. El primer alcalde de Montortal va estar nomenat el 7 de gener de 1843 i recaigué sobre el progressista Mateu Piqueres.

1708.- Les tropes borbòniques ocupen Dénia, trenquen el costumari valencià i sotmeten la ciutat a les lleis i costums imposades pel Decret de Nova Planta.

1547.- Atac a Alcalà de Xivert per part dels pirates desembarcats des de catorze galeres turques.

1260.- Els senyors de la baronia de Bunyol repoblen amb cristians i donen Carta Pobla a la vila de Set Aigües.

Comparteix

Icona de pantalla completa