Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 3 de desembre

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats

2013.- Per primera vegada, les víctimes del franquisme declaren davant un tribunal, tot i que es tracta d’un tribunal argentí el que investiga els crims de la dictadura espanyola. Entre d’altres persones, declaren les germanes de Salvador Puig Antich, executat el 1974.

2003.- Joan Manuel Serrat actua al Palau Sant Jordi de Barcelona acompanyat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per a presentar les versions simfòniques de les seues cançons més conegudes.

2001.- Expedició dels primers documents d’identitat bilingües a l’estat espanyol.

1998.- Inauguració del darrer tram de l’autovia Madrid-València.

Autovia Madrid-València

1991.- La Universitat Politècnica de València investeix Doctor Honoris Causa el Bioquímic Santiago Grisolia i García, persona que treballà com a investigador als Estats Units d’Amèrica i col·laborà en l’estudi dels àcids nucleics amb el Nobel de medicina Severo Ochoa.

1985.- Naix a València la primera xiqueta proveta a l’Institut Bernabéu d’Alacant, gràcies al treball investigador i científic del doctor Bonilla, que va desistir malgrat un primer intent fallit l’any anterior. A aquella primera xiqueta proveta li van posar el nom de Silvia.

Primer bebé proveta

1797.- Concessió del títol de marqués de sant Joaquim al comerciant Fèlix Pastor, un exemple del procés d’ennobliment d’un sector de la burgesia més rica a finals de l’Antic Règim.

1708.- Les tropes borbòniques es van apoderar d’Alacant. La guarnició austracista anglesa, a les ordres del comandant Richards, es retirà al castell de Benacantil.

1602.- L’arquebisbe Juan de Ribera jurà el càrrec de virrei i capità general del Regne de València.

1409.- Martí I atorgà Carta Pobla als musulmans del castell de Castre i Fondeguilla.

Comparteix

Icona de pantalla completa