Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 7 de desembre

Dia internacional de l’aviació civil

2015.- Entra en vigor la nova llei d’enjudiciament criminal a l’estat espanyol, que substitueix el terme “imputat” per “investigat”, instaura l’espionatge electrònic regulat i limita la durada de la instrucció de causes en mig any per a les més senzilles i en any i mig per a les més complexes.

2012.- El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, remodela el seu govern després de la dimissió del conseller d’Hisenda i Administracions Públiques per presumpta relació amb un cas de corrupció.

2011.- El Banc Sabadell s’adjudica la CAM per tan sols un euro, a causa de la desbandada dels grans bancs espanyols en la subhasta.

1995.- El govern espanyol homologa els títols de Filologia Catalana en l’àmbit de tot l’Estat.

1991.- El Consell Valencià de Cultura realitza la segona sessió plenària fora de València a la ciutat de Vilafamés. Aquesta reunió s’emmarca dins d’un conjunt d’actes amb motiu de la commemoració del 750 Aniversari de la carta Pobla d’aquesta localitat i de la reobertura del Museu Popular d’Art Contemporani.

Consell Valencià de Cultura

1966.- Naix a València l’escriptora Lucia Etxebarria de Asteinza, la família de la qual provenia de la ciutat biscaïna de Bermeo.

1957.- Naix a Sagunt el polític i notari Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial, fundador del Fòrum Notarial i militant de Convergència Democràtica.

1902.- Barberà Martí va pronunciar un discurs en “Lo Rat Penat” considerat el moment inicial del valencianisme polític.

1892.- S’inaugura l’enllumenat elèctric públic de Sogorb, primer poble de l’Alt Palància i del conjunt de les comarques de la demarcació de Castelló en tenir aquest servei.

1609.- Capturen el xeic Vicent Turixí, responsable en cap dels moriscos rebels de la Vall dels Alcalans, a la Cova de les Meravelles, on s’havia refugiat per a evitar ser expulsat de les seues terres, amb la seua dona, un fill, un criat i 28 persones més.

Cova de les Meravelles

1522.- Rendició d’Alzira i final de la Guerra de les Germanies.

1280.- El rei Pere III d’Aragó permuta les poblacions d’Onda i Gallur per la d’Amposta, propietat fins aleshores de l’Orde dels Hospitalers.

1267.- L’infant don Manuel de Castella atorga el fur de Sevilla als cristians que van poblar Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa