Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 10 de desembre

LXX Aniversari de la Declaració dels Drets Humans

2000.- El tenista d’Ontinyent Juan Carlos Ferrero derrota, a Barcelona, l’australià Hewitt i l’equip de Ferrero aconsegueix, així, per primera vegada, el preuat trofeu. D’aquesta manera, jugadors dels PPCC fan possible que l’equip espanyol de Copa Davis es proclame per primera vegada campió d’aquesta competició després de superar Austràlia en la final disputada al palau Sant Jordi de Barcelona.

1985.- Milers de músics de banda es reuneixen a la plaça de bous de València per a commemorar l’Any Internacional de la Música.

1910.- Fa el seu traspàs a Vinaròs, comarca del Maestrat, el filòsof, historiador i publicista Manel Sales i Ferré, un dels escassos krausistes, que deixà un important llegat d’obres de caràcter científic i social.

1868.- Naix a Borriana, localitat de la comarca de la Plana, l’advocat i polític Vicente Cantos Figuerola, Ministre de Justícia que fou durant la Segona República espanyola 1934 – 1935.

1833.- Les tropes liberals fan fugir els carlistes de Morella després de la proclamació, en aquesta ciutat, del pretendent carlista com a rei pel baró d’Herbers.

1348.- Pere IV d’Aragó, ‘el Cerimoniós’, després de derrotar en la batalla de Mislata les tropes de la Unió Valenciana –una coalició de caràcter ciutadà i popular que pretenia fer front a la política autoritària del monarca en una conjuntura de crisi agrària i caresties de vida— entrà a la ciutat de València.

1308.- Pere ‘el Cerimoniós’ venç a Mislata els unionistes que l’havien retingut al palau i deslliga una forta repressió contra els autors de l’escarni per la humiliació rebuda, però respectà la ciutat, la qual després afavoriria amb privilegis considerables.

Comparteix

Icona de pantalla completa