Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 27 de desembre

2011.- El govern català aprova el projecte de llei de consultes populars, sense el valor vinculant d’un referèndum, que seria un nou pas del president Artur Mas per a fer una consulta sobre el pacte fiscal.

1943.- Naix al cantautor Joan Manuel Serrat a Poble Sec, Barcelona, persona que tanta incidència ha tingut sempre sobre el procés democràtic del conjunt de l’Estat i que tant de predicament ha tingut a molts països sud-americans.

1922.- Naix a lo Vilar de Benaduf (actual Villar del Arzobispo) l’empresari, col·leccionista i mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia. Fill d’un miner anarcosindicalista amb un gran interés per la cultura, va ser empresonat pel règim franquista junt amb altres membres de la seua família. Interessat en l’art, va reunir la primera col·lecció privada d’obres d’art del País Valencià i va prestar suport a artistes i col·lectius i organitzacions compromesos. El seu legat va acabar a la Universitat de València com a Fundació Martínez Guerricabeitia des de 2004.

1877.- Revolta camperola a l’Horta de València. La Lliga de Propietaris demana mesures dures contra els revoltats.

1676.- Es produeix una lluita a prop de la localitat de Gata entre membres de les bandositats d’Eugeni Cruanyes i de mossèn Francesc Xolvi.

1532.- Naix a Sevilla el religiós Joan de Ribera, persona que arribà a ser arquerbisbe i virrei del regne de València durant el segle XVI.

1266.- L’abat del monestir de Benifassà concedeix Carta Pobla al lloc de Fredes.

Comparteix

Icona de pantalla completa