Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 28 de desembre

2011.- La casa reial espanyola revela, per primera vegada, com distribueixen els 8,4 milions d’euros del seu pressupost, incloent el sou del monarca d’aleshores, Joan Carles I, que és de 140.000 euros bruts.

2010.- S’inaugura a la vila d’Alcoi el Centre d’Art d’aquesta població.

2009.- Fa el seu traspàs a València l’actor, cantant i presentador de ràdio i televisió Joan Monleón Novejarque, persona que va participar de manera decidida en la creació del grup Els Pavesos, juntament amb Merxe Banyuls.

>

2006.- La policia nacional deté a Torrent de l’Horta a Rodolfo Almirón, cap de l’organització de la Triple A (Aliança Anticomunista Argentina).

2002.- A Atzaneta del Maestrat dimiteix tot l’Ajuntament en ple com a senyal de protesta pel trasllat del cicle de l’ESO.

1998.- Fa el seu traspàs a València Ricardo Tormo, el pilot de motociclisme nascut a Canals, que arribà a ser Campió del Món dues vegades en la categoria de 50 centímetres cúbics.

1984.- El Congrés de Diputats aprova la Llei d’Objecció de Consciència.

1936.- Atraca al port d’Alacant el vaixell Kursk amb ajuda soviètica.

1909.- S’estrena a Madrid l’opereta del mestre Amadeu Vives La muela del rey Farfán.

1884.- S’aprova la construcció de l’assut del Millars per la Comunitat de Regants de Castelló i Almassora.

1874.- Arriba secretament a València el general Martínez Campos que, al dia següent, donaria un colp d’estat posant-se en contacte, entre d’altres, amb Teodor Llorente i Ciril Amorós.

1800.- Un vaixell anglés procedent de l’illa de Menorca, ocupada pels anglesos, ataca a l’altura de Benicàssim, un comboi comercial que es dirigia de València a Barcelona.

1705.- Les tropes dels botiflers assetgen la vila de Sant Mateu.

1520.- Elegits els 13 jurats de la Germania que governarien amb Joan Llorens: Anton Garbí, paraire; Sebastià de Nolla, velluter; Guillem Sorolla, teixidor; Vicent Mojolí, llaurador; Pere Villes, tonedor; Pere Bayà, blanquer; Damià Isern, guanter; Àlvar Carmona, cordoner; Joan Lledó, barreter; Jeroni Cervera, veler; Onofre Peris, esparter; Joan Sanxo, mesurador, i Joan Gomis, pescador.

1406.- Fa el seu traspàs a Vila-real la reina consort de Martí l’Humà, Maria de Luna.

1287.- Alfons III d’Aragó atorga el Privilegi de la Unió comprometent-se a celebrar Corts cada any.

Comparteix

Icona de pantalla completa