Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 29 de desembre

2007.- Els governs de Catalunya, Euskadi i Galícia signen un acord de cooperació per a aconseguir la participació dels seus clubs i federacions a les competicions i a favor de les seues seleccions esportives.

2004.- La Corporació Catalana de Comunicació resulta ser la nova propietària del diari AVUI. Aquesta nova propietària és una societat integrada pels grups Planeta, Godó i l’Institut Català de Finances.

Portada de l’AVUI

1998.- Rehabilitació del palau de Dosaigües de València, un dels edificis civils d’estil barroc i rococó més significatius de la ciutat de València i seu del Museu de Ceràmica. La construcció de l’antic edifici del palau es deu a la família Rabassa de Perellós, qui des del 1496 ocupava la baronia de Dosaigües.

1978.- Última sessió del Plenari de Parlamentaris del País Valencià, lloc en què la UCD demana la dimissió del president Albinyana, després que aquest atacara les diputacions. En aquesta sessió, es dissol el Plenari a causa de la convocatòria d’eleccions generals i municipals.

1876.- Naix al Vendrell (el Baix Penedés) el violoncel·lista Pau Casals, el nom complet del qual era Pau Carles Salvador Casals i Defilló, un dels músics més destacats del segle XX i considerat, a més, un dels millors violoncel·listes de tots els temps. Una de les seues composicions més cèlebres és l’Himne de les Nacions Unides, conegut sota el nom d’Himne de la Pau.

1875.- Naix a València l’historiador Francesc Almarche i Vázquez, professor de llatí i història en diversos instituts valencians de l’època i bibliotecari i arxiver a València i a Castelló de la Plana.

1874.- Cop militar del general Martínez Campos, pronunciament que esdevingué a Sagunt i que tancava el procés revolucionari burgés, instat per Teodor Llorente, que des de la direcció del diari Las Provincias s’havia anticipat als plans restauradors de Cánovas del Castillo i va impulsar Martínez Campos al pronunciament.

Comparteix

Icona de pantalla completa