Com cada nit des de feia quinze dies, el Tirant i la Carmesina eixiren del cau, situat a una zona oculta de la màniga de bombers, i s’enfilaren per la segona prestatgeria, tercer nivell. Aquella zona encara no l’havien visitada, i de ben segur que els encantaria. Embadalits davant els llustrosos colors i els colors cridaners dels lloms, se n’adonaren que estaven situats a l’indret sis-cents quaranta-un. Coneixedors com eren, s’aturaren un moment davant l’exemplar de Cent formes de cuinar l’arròs, s’extasiaren amb el titulat Foie i es fregaren els morros contemplant Llaminadures i gelats.

Després de la breu passejada, decidiren fer una mica d’exercici per la zona d’aventures, rient i botant, corrent sense mida. Les fulles superiors del llom de Cinc setmanes en globus, Els tres mosqueters i Guillem Tell, a més de De la Terra a la Lluna, quedaren amb petites senyals de les urpes dels rosegadors, doncs sempre eren aquestos els que rebien les patacades i empentes de la juguesca. Ben a punt estigué el Tirant de quedar aixafat entre els lloms de Dumbo i Moby Dick.

La llum lunar s’escolà per una finestra. Després de rosegar una part insignificant d’Els crims de la rue Morgue i de passejar-se una estoneta per L’amant liberal anaren a copular a l’ombra de Vida sexual sana, per reposar, cansats, just davant L’origen de les espècies.

Ramon Navarro Bonet

Comparteix

Icona de pantalla completa