Diari La Veu del País Valencià
Contes d’en Bosch (118) La temptació d’agafar el mòbil 5 (experiment amb narrador quiescent amb dues històries paral·leles)

Cinquena part

Un individu com ell, amb tants diners guanyats en la borsa, es pot allotjar en hotels de luxe. A què va a Ucraïna? Potser creu que trobarà Raïssa, a la qual havia conegut a Palma de Mallorca i que estudiava espanyol i tècniques de turisme mentre ell estudiava anglès. Li va prometre que aniria a Ucraïna a visitar-la. Crec que les dones m’estan fent perdre el coneixement i el cap em dóna voltes. Enmig de tant de pensament van penetrant pel país i s’aturen a descansar prop d’un llac. En algun moment una jove rossa n’ix. Li recorda a Dolors quan sortia de l’aigua de Cala Tuent de Mallorca i caminava sobre les pedretes fins on ell estava estirat a la sorra. Li quedava ressaltada la bellesa del cos per les tonalitats de blaus de l’aigua i el verd únic dels boscos de pins. Ell ajagut a terra no podia evitar la temptació de mirar-la, ni que mai no ho haguera fet.

— Per què em mires tant? —li va preguntar ella.

— Que dius ara, jo t’estava mirant?

— Encara ho dubtes? No et faces el despistat. No aguante que digues mentides. Vinga, deixem-ho estar.

— Però…

Ell es va fer el mut. Va obviar la qüestió per a parlar d’altres coses. Per això, en altres moments, parlaven del far de dalt de la cala que feia anys havia fet de guaita per a avisar la gent del poble de l’arribada de pirates. A Màrius, cada racó de Mallorca li recordava a ella. Si anava a Cala Tuent, podia trobar-la, potser amb un amant nou. Fart d’ella i dels seus amants va posar mar pel mig i se’n va anar a viure a Barcelona. D’allí, va sortir a l’estiu amb un grup d’autocaravanes a córrer Europa de l’est.

Acostumat a ella, no recordava l’última vegada que va viatjar sol. Tot i no ser la seua dona, li calia allunyar-se’n. Sempre havia sentit companys que s’havien separat que ho havien passat malament si s’havien quedat prop de les exdones. Màrius no va poder aguantar i li va demanar que provaren un altre cop però la resposta fou negativa.

Continuarà…

Comparteix

Icona de pantalla completa