Diari La Veu del País Valencià
Arranca la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians amb més de 50 ajuntaments i institucions

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha constituït aquest matí el Consell de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, la Xarxa.val. El primer ple d’aquest nou espai de treball creat per a impulsar l’ús del valencià a l’àmbit local l’integren més de 50 ajuntaments i institucions.

L’òrgan de govern de la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians està compost per representants de la Generalitat i de 47 municipis que s’han adherit a Xarxa.val així com per les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Safor. També formen part del Consell quatre de les cinc universitats públiques valencianes: la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. A més, està presidit pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

La Xarxa.val impulsada per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat es va presentar a la societat valenciana el passat més de febrer “amb l’objectiu de compartir bones pràctiques i interessos comuns en la creació de sinergies per avançar en la normalització lingüística en l’àmbit local”.

En la legislatura anterior el Govern del Botànic va constituir el Consell Social de les Llengües i l’Oficina de Drets Lingüístics. “Durant aquesta legislatura i continuant el treball encetat, la Xarxa.val elaborarà estratègies de planificació lingüística i articularà un canal àgil de comunicació entre totes les entitats amb serveis lingüístics. Entre altres, també organitzarà activitats relacionades amb la normalització del valencià. A més a més, facilitarà que les administracions que la integren compartisquen eines i recursos”, ha avançat Trenzano.

El director general de Política Lingüística ha apuntat que l’objectiu de Xarxa.val és “reforçar la comunicació i reunir els serveis lingüístics de les universitats públiques i les entitats locals en una estructura pròpia de la Generalitat que afavorisca el treball en xarxa i genere la màxima rendibilitat en el procés de normalització lingüística”.

Comparteix

Icona de pantalla completa