L'arribada de turistes estrangers entre gener i setembre bat rècords tot i la caiguda del mercat britànic

El president de la Generalitat anuncia una inversió d'1,6 milions d'euros en una "operació antibrèxit" per al turisme
4 novembre 2019 12:59h
El president de la Generalitat i el secretari autonòmic de turisme,  el president de la diputació d'Alacant i la responsable de turisme d'Alacant han visitat l'expositor valencià a la World Travel de Londres. / GVA

Enviada especial a LONDRES. La incertesa pel Brèxit comença a calar en el sector turístic valencià. Segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'arribada de turistes britànics al País Valencià entre gener i setembre és un 1,8% inferior al mateix període del 2018. A més, la despesa dels turistes també és inferior. En concret, ha caigut un 2,2%.

La xifra és encara major si es compara el setembre del 2019 amb el de 2018. En aquest cas, la davallada de turistes és del 6,3% i la despesa s'ha reduït un 10,2%. A aquestes dades s'ha referit el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua visita a l'estand valencià de la fira World Travel Market (WTM) que se celebra a Londres des d'aquest dilluns fins dimecres.

El president ha reconegut la davallada del mercat britànic, una qüestió que ja tenien prevista des de Turisme Comunitat Valenciana, però ha assenyalat que la desacceleració ja ha començat a frenar-se i que les caigudes són cada vegada menors. I és en aquest sentit en el que treballaran.

Puig ha anunciat una inversió d'1,6 milions d'euros en el que ha denominat "una operació antibrèxit" per a fer front a un possible retrocés d'aquest mercat, clau per al turisme valencià. El pla consta de diferents accions publicitàries i també sobre el terreny amb l'objectiu de mantindre l'atractiu per al turista britànic. Així, el president ha anunciat una acció concreta el proper 3 de desembre, quan hi haurà un acte específic del País Valencià amb turoperadors britànics en el qual també participaran les cambres de comerç.

Des de la Generalitat són conscients que el País Valencià es juga molt amb l'eixida britànica. Concretament, el president va xifrar en 5.000 milions d'euros el muntant en joc. Per això, el president ha assenyalat que estan intensificant els esforços per a "mantindre la presència tant en matèria exportadora com en turisme".

Mimar els turistes que ja venen

Per part seua, el president de la diputació d'Alacant, Carlos Mazón, s'ha felicitat perquè Alacant pot mirar de tu a tu qualsevol destinació turística. Així, ha assenyalat que mentre la Generalitat treballa per a captar nous visitants, ells, en col·laboració sempre amb el Consell, treballen cuidant els turistes que ja venen i han vingut, ja que consideren que són els millors publicistes i turoperadors possibles.

Mazón i l'encarregada de turisme de l'ajuntament d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, han visitat junt amb el president i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l'estand valencià, en el qual s'han trobat amb diversos empresaris del sector. Entre ells, el president d'Hosbec, Toni Mayor.

Creixement turístic per damunt de la mitjana estatal

Tot i que les xifres del turisme britànic no són tan bones com ell voldria, el president ha celebrat que "el turisme valencià té bona salut". En aquesta línia, ha apuntat que el creixement del sector triplica el del conjunt de l'Estat. 

Així, Puig ha reconegut que el País Valencià es va beneficiar de les situacions complicades que travessaven mercats competidors com Turquia o Egipte, però ha assenyalat que, ara que comencen a recuperar-se, el turisme valencià no ha perdut quota de mercat. Així, ha celebrat la tasca que s'està duent a terme des de Turisme Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, ha destacat que el País Valencià ha crescut un 6,2% al setembre respecte a l'any passat, i que la despesa s'ha incrementat un 2%. "La Comunitat Valenciana és hospitalària, atractiva, i ha fet els deures", ha celebrat el president.

El País Valencià va rebre al setembre 1.023.299 turistes internacionals; això suposa l'1,7% més que el mateix mes del 2018, segons les dades de Frontur publicats per l'INE.

Fins al setembre, els turistes internacionals que van visitar el territori valencià van ascendir a 7.689.037, la qual cosa representa un 3,6% més que el mateix període de l'any anterior i l'11,5% del total dels turistes arribats a l'estat espanyol. D'aquests visitants, el 32,2% procedeixen del Regne Unit i el 15,2%, de França.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next