Artistes pacten que catorze metres és la "mesura idònia" d'una falla de Secció Especial

Els signants busquen d'aquesta forma "un inici de solució davant la precarietat laboral de l'ofici"
5 juliol 2019 18:40h
"No cal més per a guanyar", afirmen en el comunicat, en referència a l'última falla guanyadora. / EFE

VALÈNCIA. Huit dels nou artistes de la Secció Especial –la màxima categoria de les Falles de València– han acordat que catorze metres és la "mesura idònia" per als monuments. "No fa falta més per a guanyar", asseguren en un comunicat.

Vicente Martínez, Pere Baenas, Vicente Llacer, Manuel Algarra, Sergio Musoles, Carlos Carsí, David Sánchez i Mario Gual signen aquest comunicat conjunt, distribuït en xarxes socials pel Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València.

El gremi d'artistes fallers explica: "Abans que res volem deixar clar que reconeixem i agraïm l'esforç de les comissions falleres a l'hora d'aconseguir els seus pressuposts. Si bé és sabuda la situació precària que viu el sector i la precarietat per la qual passa l'ofici sent molts els tallers que cessen la seua activitat i tanquen cada any, mai hem arribat a cap acord".

No obstant això, apunten que després d'anys de reunions i intents d'acord infructuosos, huit dels nou artistes de la Secció Especial reunits acorden que la mesura idònia d'una falla d'Especial són 14 metres, prenent com a referència l'última falla guanyadora. "14 metres, no fa falta més per a guanyar", asseveren.

Els signants busquen d'aquesta forma "un inici de solució davant la precarietat laboral de l'ofici, per la continuïtat dels tallers per a les generacions esdevenidores, darrere de la sostenibilitat de l'ofici i de la festa".

"Ens satisfà veure que huit artistes ens hem posat d'acord a trencar una llança pel futur de la nostra activitat. La decisió està meditada, estudiada i consensuada per huit professionals amb dilatada trajectòria, esperant que servisca de punt de partida".

Finalment, agraeixen el suport de la Federació de Gremis de la Comunitat Valenciana i el suport rebut de les seues respectives comissions de la Federació de Falles d'Especial.

next