L'Audiència Nacional desestima la demanda de la Unió de Periodistes contra el barem de les borses d'À Punt

La sentència reconeix diferències que poden ser "desproporcionades" entre els extreballadors i els que no ho són però considera que no impedeixen l'accés de nous empleats a la cadena pública
31 juliol 2019 20:28h
La demanda contra el barem de les borses de treball temporal d'À Punt va ser presentada per la Unió de Periodistes Valencians i l'Associació de la Premsa d'Alacant. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La sala social de l'Audiència Nacional ha desestimat la demanda presentada per la Unió de Periodistes Valencians i l'Associació de la Premsa d’Alacant contra el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), CCOO, Intersindical Valenciana i UGT pels barems utilitzats en les borses de treball temporal per a contractar treballadors per a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació.

Així ho ha explicat la Corporació en un comunicat, en el qual detalla que la sentència considera que el barem als extreballadors de l'antiga RTVV en els apartats del temps de serveis prestats i de la superació dels processos selectius no vulneren els principis d'igualtat recollits en els articles 14, 23.2 i 103.3 de la constitució espanyola.

La sentència reconeix que "hi ha diferències que poden semblar desproporcionades entre els extreballadors i els no extreballadors de l'antiga RTVV" en benefici dels primers. Tot i això, dictamina que no suposa un obstacle per a accedir a les borses de treball temporal a les persones que no hi havien prestat serveis anteriorment. El text conclou que no es pot considerar que el barem viole cap dret fonamental. La sentència també nega que els requisits tingueren un caràcter discriminatori.

Contra la sentència és possible presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem en un termini de cinc dies hàbils des de la notificació.

next