Baldoví descarta un candidat alternatiu a Sánchez: "Són ocurrències, fruit de les altes temperatures"

El portaveu de Compromís a Congrés ha elogiat la disposició de Sánchez per a reunir-se amb la resta de forces polítiques i espera que s'arribe a un acord al setembre 
6 agost 2019 13:07h
Baldoví ha afirmat que l'única solució a la repetició electoral és l'acord d'investidura de Pedro Sánchez. / EDUARDO PARRA EUROPA PRESS

MADRID. El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha titllat d'"ocurrència" la idea del PP de plantejar un candidat a l'alternatiu diferent del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez; una idea que atribueix a la calor de l'estiu.

"El que diu el PP són ocurrències, potser fruit de les altes temperatures que tenim en la península", ha ironitzat Baldoví en una entrevista en Antena 3. Així s'ha mostrat el portaveu valencianista sobre la possibilitat que va plantejar aquest dilluns el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que el PSOE propose un candidat alternatiu a Sánchez o que s'abstinga per a facilitar la investidura de Casado.

En aquest sentit, el diputat valencià ha assenyalat que l'"única" opció de Sánchez per a formar govern és amb el suport de Podem, Compromís, PNB i PRC. "Aquesta és l'única opció possible perquè l'altra són eleccions", ha assegurat, al mateix temps que ha instat les altres formacions polítiques a canviar les seues posicions per a poder arribar a un acord d'investidura.

D'altra banda, Baldoví ha aplaudit l'"obstinació" de Sánchez d'avançar en els acords amb altres forces polítiques. El portaveu de Compromís ha destacat la disposició del líder del PSOE per a reprendre les reunions amb temps per a evitar els "contratemps" que van sorgir al juliol: "Vaig agrair que Sánchez vinguera a València i que començàrem les reunions i parlàrem d'acordar el document conjunt".

Al seu judici, el "mètode" perquè avancen les negociacions és "començar amb temps" i "creuar els documents" aquesta setmana per a poder arribar al setembre "amb els deures fets i passar de l'abstenció al sí".

El diputat de Compromís també celebra que es puga "dir cara a cara" el que esperen totes dues forces de l'acord i considera que, amb "generositat" per les dues parts, es podrà arribar a un acord de govern al setembre.

next