Baldoví vol "exportar" el Botànic a Madrid i sumar els vots "dels cabrejats"

El candidat de Més Compromís al Congrés ha participat en un acte de campanya a València amb Errejón, Oltra i Ribó
8 novembre 2019 18:59h
Baldoví fa una crida a la participació per a frenar l'extrema dreta i traslladar el model valencià al Congrés. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El candidat de Més Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha advocat per "exportar la manera de fer les coses" del Botànic i "'valencianitzar' la política de Madrid", al mateix temps que ha assegurat que la confluència amb Més País ha "vingut a sumar els cabrejats i desencantats perquè una altra manera de negociar i d'acordar és possible": "La manera valenciana de fer les coses".

Així s'ha pronunciat durant l'acte 'Bon Govern' i tancament de campanya de Més Compromís –marca conjunta amb la qual concorren a les eleccions generals Més País i Compromís–, al costat del candidat a la Presidència del govern espanyol, Íñigo Errejón; la número dos en la llista al Congrés per València, Maria Josep Picó; la coportaveu de Compromís Mónica Oltra, i l'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó.

Baldoví ha aprofitat la seua intervenció per a llançar un "missatge a tots aquells que diumenge estan plantejant-se si anar o no anar" a les urnes. "Hem d'anar a Madrid a exportar la manera de fer les coses que tenim ací, 'valencianitzar' la política de Madrid", ha defensat, per a ressaltar la "mentalitat exportadora" i d'"eixir al món" dels valencians, que "van vendre les seues taronges per tot Europa sense saber una paraula d'anglés".

En la mateixa línia, la coportaveu de Compromís Mónica Oltra ha destacat que en les enquestes "la gent té més confiança en la política valenciana que en l'espanyola", per la qual cosa Més Compromís farà que la gent confie en la política espanyola".

Baldoví s'ha referit a la Proposició No de Llei (PNL) aprovada en l'Assemblea de Madrid aquest dijous en la qual Vox, el PP i Ciutadans han demanat junts que el govern espanyol procedisca a il·legalitzar "els partits separatistes que atempten contra la unitat de la nació".

Sobre aquest tema, ha denunciat que aquestes formacions "volen prohibir les idees". "El que pensàvem que mai arribaria ha arribat", ha lamentat, abans d'insistir que "volen prohibir com pensen els altres i volen que tots pensen com ells".

Al respecte, Errejón ha advertit que "la democràcia està en joc", després que l'"extrema dreta" de Vox, "amb la complicitat vergonyosa de PP i Ciutadans", haja proposat en l'Assemblea de Madrid "prohibir formacions que no estiguen d'acord amb ells". Amb aquesta iniciativa "han posat en el disparador Compromís, ja que ens apunten a nosaltres també", ha subratllat.

next