Baleària inicia els treballs de retirada per seccions del ferri encallat a Dénia

El vaixell no ha canviat de posició tot i el temporal de vent i pluja dels darrers dies
16 setembre 2019 17:18h
El mal estat del mar ha deteriorat la secció de popa del vaixell. / EUROPA PRESS

ALACANT. Baleària i l'equip especialitzat d'Ardentia Marine han iniciat les fases restants del pla de remoció del ferri Pinar del Río –que va encallar en l'escullera nord del port de Dénia el 17 d'agost–, que consisteixen en la retirada per seccions del vaixell.

Els treballs se centren en aquests moments a recollir totes les parts que, a causa de l'onatge, s'han després del vaixell i estan en la zona de l'escullera, segons ha detallat Baleària en un comunicat.

Una vegada retirades totes aquestes peces es passarà a seccionar amb maquinària especialitzada la resta del ferri per al seu posterior trasllat i reciclatge.

Gràcies al fet que es va reforçar el sistema d'amarratge de forma preventiva, el vaixell roman assegurat i la seua posició no ha variat tot i ell temporal de l'última setmana, la qual cosa permet la lliure circulació en el canal d'entrada al port. El mal estat del mar, no obstant això, ha deteriorat la secció de popa del vaixell.

Capitania Marítima i Ports de la Generalitat van donar, a la fi de la setmana passada, el vistiplau a aquests treballs, en els quals també col·laborarà l'empresa especialitzada Varadero Vinaros SL, que serà l'encarregada del tractament de les restes en la seua planta de reciclatge autoritzada.

next