Benidorm rebutja una possible implantació de la taxa turística

L'Ajuntament reclama al president Ximo Puig i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que s'aborde en el Consell de Turisme "la problemàtica suscitada"
26 agost 2019 18:47h
Caselles considera que l'impost farà empitjorar els resultats turístics de Benidorm. / IMATGE D'ARXIU EFE

VALÈNCIA. El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha rebutjat aquest dilluns per unanimitat una possible implantació d'una taxa turística, segons un comunicat d'Alcaldia. La portaveu del govern local i del grup popular, Lourdes Caselles, ha traslladat "el 'no' rotund a un impost que grava les pernoctacions i els allotjaments reglats", i que "farà empitjorar els resultats turístics de Benidorm".

Caselles també ha considerat que aquest debat arriba en un moment d'"incertesa" pel Brèxit i les seues conseqüències, i en el qual "altres destinacions competidores" del Mediterrani "s'estan enfortint", ha dit. Per això, ha considerat "necessari mostrar el rebuig frontal a aquesta mal anomenada taxa".

Segons ha assegurat, "en l'inici d'aquesta legislatura, els socis de govern del president de la Generalitat, Ximo Puig, han tret a la palestra l'impost". Un gravamen, ha afegit, que afecta "negativament a la competitivitat d'una indústria que genera més del 13% del PIB i del 14% de l'ocupació en el territori valencià". El consistori explica que, tal com recull la moció aprovada i esmenada pel PSOE, la implantació d'aquest impost "té el rebuig frontal del sector turístic".

Per aquest motiu, ha aprovat una moció per a instar el Consell "a consensuar amb el sector turístic totes les decisions que s'adopten en aquest àmbit" i que es reclame a Puig i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "la convocatòria del Consell de Turisme perquè en el si del mateix s'aborde tota la problemàtica suscitada".

Entre les raons esgrimides pel sector i per la moció s'exposa que "el turisme intern és molt important, per la qual cosa el 30% dels contribuents d'aquest nou impost serà la mateixa ciutadania valenciana en les seues vacances". 

Així mateix, s'apunta que "els operadors turístics europeus ja han advertit de l'efecte perjudicial d'aquesta taxa de comercialització internacional". Segons expliquen, la possible implantació podria propiciar la 'fugida' de turistes cap a "països i destinacions com Turquia, Egipte o Tunísia, que s'estan fent fortes en el mercat vacacional" i que estan seguint "l'estratègia precisament contrària: bonificar l'arribada de turistes", segons la moció.

next