El Betlem de València arriba al Saló de Cristall de l'Ajuntament a partir de dijous

El pesebre a mida real de la plaça de la Reina s'instal·larà dilluns vinent per a protegir les figures del temporal de pluges
4 desembre 2019 16:25h
A partir de dijous, dia 5, i fins al pròxim 4 de gener, el pesebre artístic del Saló de Cristall es podrà visitar entre setmana a partir de les 8.30 hores del matí. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Saló de Cristall acollirà a partir d'aquest dijous el tradicional pesebre artístic realitzat per l'Associació de Betlemistes de València que des de fa cinc anys s'instal·la a l'Ajuntament de València. El Betlem comptarà amb més de 300 figures, construccions hebrees i una superfície total de 45 metres quadrats. 

Com en anys anteriors, el pesebre inclourà algunes peces úniques de diversos escultors de primer nivell en l'àmbit betlemístic, com ara José Luis Mayo, H. Cerrada, Montserrat Ribes, Daniel Alcántara, Higinio Martínez, Guadalupe de Guzmán, Ángela Tripi i els valencians Enrique Villagrasa i Quique Garcés, dirigits tots ells per José Luis Heredia, Purificació Carbonell i Gonzalo Mateu. 

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, visitarà aquest dijous el pesebre municipal junt amb les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d'honor. "Per cinqué any consecutiu continuem apostant des de l'Ajuntament per la potenciació de la tradició betlemística valenciana", ha destacat Fuset, qui ha remarcat tant l'enclavament dels dos pesebres –el del Saló de Cristall i el de la plaça de la Reina, al costat de la Catedral- com l'assistència massiva de visitants. 

La instal·lació del pesebre de la plaça de la Reina, que va ser donat pel Gremi d'Artistes Fallers i restaurat en el mandat anterior, es realitzarà finalment dilluns vinent, després de desestimar-se la data inicial prevista –dijous– per a protegir-lo de les condicions meteorològiques adverses. 

A partir de demà dijous, dia 5, i fins al pròxim 4 de gener, el pesebre artístic del Saló de Cristall es podrà visitar entre setmana a partir de les 8.30 hores del matí. L'obertura de portes serà a les 10.00 hores els dissabtes i diumenges i els dies de la Nit de Nadal i de la Nit de Cap d'Any. 

L'última entrada es permetrà fins mitja hora abans del tancament de portes, que es produirà a les 19.30 hores com a norma general, si bé aquest dijous el tancament serà a les 14 hores i del dilluns 9 al divendres 13 i el dia de la Nit de Nadal serà a les 15 h. Els únics dies que l'Ajuntament romandrà tancat seran els festius 6, 8, 25 i 31 de desembre, així com l'1 de gener.

next