Calvo confirma que Sánchez i Iglesias ja han començat a negociar un pacte per a formar un govern de coalició

La vicepresidenta del govern espanyol assegura que el PSOE intentarà anar a la investidura "amb el programa i els noms tancats"
21 juliol 2019 10:52h
Calvo va defensar que és "urgent" aprovar una reforma educativa i uns pressuposts, temes que estan en la mesa de negociacions amb Podem, segons va explicar. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

BARCELONA. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat que el president en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, han començat a negociar un pacte per a formar un govern de coalició. 

Ho va dir en una entrevista a La Sexta Noche, on també va revelar que ella mateixa ha mantingut contactes amb el dirigent de Podem Pablo Echenique per a arribar a un acord per a la investidura. 

Calvo va defensar que és "urgent" aprovar una reforma educativa i uns pressuposts, temes que estan en la mesa de negociacions amb Podem, segons va explicar. 

La vicepresidenta en funcions va negar que hi haguera un "veto" a Iglesias al govern i va instar a aprofitar "l'oportunitat" de la investidura perquè l'única alternativa és un "no-govern".

Durant l'entrevista, Calvo va afirmar que el PSOE intentarà anar a la investidura "amb el programa i els noms tancats", i va demanar "diligència, prudència i capacitat per a arribar fins al final" per a evitar abocar el país a una situació "que els ciutadans no entendrien".

"No hi ha cap alternativa davant de la investidura", va insistir, per a després afegir que caldria evitar un "no-govern" o un govern en funcions incapaç d'enfrontar-se a un context marcat per la sentència del Procés o el Brèxit, va apuntar Calvo.

Així mateix, la vicepresidenta en funcions va reconéixer que el govern que sorgisca de la investidura necessitarà el suport de Ciutadans i el PP per a impulsar reformes. En aquest sentit, va reiterar que el PSOE no té "línies roges" perquè té la mirada posada a aconseguir "estabilitat" per a governar quatre anys.

D'aquesta manera, Calvo va explicar que Sánchez telefonarà "tots els líders" per a demanar-los el seu suport o abstenció de cara a la investidura.

next