Una campanya de micromecenatge per a la protecció de Les Moles recull 1.300 euros en poc més d'una setmana

Les aportacions al projecte es poden realitzar durant 40 dies i l'objectiu és arribar als 3.000 euros 
13 novembre 2019 19:45h
La Coordinadora ha organitzat per a aquest dissabte, 16 de novembre, una 'bellotada' com a resposta a la sentència del TSJ que anul·la la resolució de la Conselleria d'Habitatge que denegava la proposta de Puerto Mediterráneo. / COORDINADORA PER LA PROTECCIÓ DE LES MOLES

VALÈNCIA. La Coordinadora per la Protecció de les Moles va iniciar la setmana passada una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami per a poder sufragar la campanya de sensibilització i de pressió política que està duent a terme amb la finalitat d'aconseguir la protecció de Les Moles de Paterna i que el projecte de la transnacional estrangera Intu siga bandejat per sempre. En només 6 dies, la Coordinadora va aconseguir 1.000 dels 3.000 euros que s'han marcat com a objectiu. Aquest dimecres en són 1.343 els acumulats.

Amb els diners aconseguits, la Coordinadora pretén realitzar una sèrie de tres vídeos. En el primer d'ells explicarà els valors mediambientals de Les Moles i promourà els usos actuals, com ara crossfit, running, BTT, senderisme i passeig de mascotes, que ja apareixien en el pla d'usos que la Coordinadora va realitzar en col·laboració amb associacions de tota mena del municipi de Paterna.

En un altre dels vídeos exposarà a la ciutadania "l'amenaça" que suposa la instal·lació d'un centre comercial a Les Moles per al medi ambient i la mobilitat de les poblacions de la zona. En un tercer, s'analitzarà l'afecció negativa que aquest tipus de centres comporta per al comerç de proximitat i els centres comercials ja afermats, així com la desestabilització de l'economia de la comarca. En aquest últim s'utilitzaran les dades d'ús de ciutats com Saragossa, on després d'obrir Puerto Venecia, l'atur en el sector del comerç es va incrementar notablement.

A més de vídeos, la campanya preveu el disseny de targetes explicatives per a compartir en les xarxes socials. També es realitzarà una sèrie d'excursions per la zona per a donar-la a conéixer i una exposició fotogràfica de flora autòctona, que s'inauguraria al febrer del 2020.

Com ocorre amb qualsevol projecte de Verkami, hi ha recompenses per a tots els micromecenes. En aquest cas, per l'aportació mínima, que són 10 euros, s'obté una postal amb la fotografia d'un indret especial del Paratge Natural. Per la màxima, 280 euros, la recompensa és una samarreta de la Coordinadora, un joc de postals, una làmina de Les Moles i un socarrat típic de Paterna. 

Una bellotada com a resposta a la sentència 

La Coordinadora ha organitzat per a aquest dissabte, 16 de novembre, una bellotada com a resposta a la sentència del TSJ que anul·la la resolució de la Conselleria d'Habitatge que denegava la proposta de Puerto Mediterráneo. Durant aquesta activitat es plantaran a Les Moles més de 14.000 bellotes de carrasca, roure valencià i coscoll. Serà en el marc d'unes jornades de Ca Revolta sobre emergència climàtica. Amb aquesta excursió, organitzada en col·laboració amb l'Aliança per l'Emergència Climàtica, es vol descobrir el paratge natural a totes les persones de València i l'àrea metropolitana que encara no el coneixen. De fet, la Coordinadora ha fet extensiva la seua invitació a totes les organitzacions i partits que s'han manifestat obertament per la protecció i en contra de "l'aberració" d'Intu Mediterrani. Una vintena de voluntaris vetlaran pel bon desenvolupament de la marxa pel paratge natural.

De moment, més de 40 organitzacions han manifestat ja la seua intenció d'acudir a aquesta activitat. Es tracta de Multipaterna, Paterna Unió del Comerç, Favepa, Granja Julia, Joves de la Coma, Coordinadora de los Bosques del Túria, Colla Gatzara, Acció Ecologista Agró, Paterna Respira, Paterna Accesible, Club d'Esports de Muntanya de Paterna, Baloncesto Escuela de Vida, Acción Social La Cambra, Unió Gremial, Decidim, Per l'Horta, Perifèries, Entrebarris, Salvem el Botànic, Ca Revolta, Plataforma Diumenges No, Plataforma del Comerç Valencià, Ecologistes en Acció, Fauna y Flora SOS, Valencia en Bici, Plataforma de Afectados por las Hipotecas, Plataforma per Russafa, Unió de Llauradors i Ramaders, RSP, Comando Sonoro Horta Nord, Intersindical Valenciana, CGT, Democràcia en Verd, Casa Verda, Cuidem Benimaclet, Salvem Godella, No a la ZAL, Taula per la partida de Dalt, Veïnat en perill d'Extinció, Crecer en la Coma, Construyendo Malilla, Russafa Veïnal, Alboraia Horta i Litoral, Associació de veïns i veïnes de Natzaret. La Coordinadora també parla dels ajuntaments de Manises, Burjassot, Sant Antoni de Benaixeve, Bétera, Godella, Aldaia i Alaquàs, que van votar mocions a favor de la protecció de Les Moles i en contra del macrocentre comercial d'Intu.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next