El candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de Castelló de la Plana renuncia i el partit registra una llista alternativa

Jesús Merino denuncia que la formació taronja li va imposar una llista diferent a la que ell havia confeccionat
23 abril 2019 14:15h
Jesús Merino acusa un "grupuscle" de Ciutadans d'actuar al marge de les normes del partit. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. Ciutadans ha registrat una nova candidatura per a la ciutat de Castelló de la Plana –a penes mitja hora abans que es complira el termini límit– diferent a l'encapçalada per Jesús Merino, que havia rebut el suport de la direcció estatal i autonòmica i qui ha renunciat a ser candidat a l'Alcaldia perquè assegura que li han volgut "imposar" una llista que ell no havia elaborat.

Finalment, el que figurava com a número dos d'eixa llista "imposada", Alejandro Marín-Buck, serà el candidat a l'Alcaldia.
En eixa llista, segons Merino, continuava figurant ell com a candidat a l'Alcaldia, però la resta de membres que la conformaven havien sigut modificats, per la qual cosa ha assegurat que com que no es tracta de la seua elecció, si eixa llista era registrada, presentaria la seua "baixa o renúncia". 

Ciutadans ha presentat llistes municipals en 42 dels 135 municipis de la demarcació de Castelló. No obstant això, algunes d'eixes llistes s'han registrat també amb polèmica, com en el cas de Borriana, on Mariola Aguilera –que era la candidata del partit a l'Alcaldia– finalment ha presentat candidatura pel partit Cibur (Ciutadans Independents per Borriana), o el cas de Torreblanca, on els que havien sigut regidors han sigut forçats a renunciar i han registrat una altra candidatura com a agrupació d'electors.

Jesús Merino ha indicat que s'ha causat un "mal irreparable" al partit amb aquest assumpte i que havia guardat silenci en les últimes setmanes per a "no fomentar disputes innecessàries". No obstant això, Merino considera que ha arribat el moment de denunciar "aquesta labor de dinamitar el partit des de dins" i acusa un "grupuscle" –format per la diputada Sandra Juliá i el coordinador de l'agrupació local, Félix del Pozo– d'actuar "saltant-se els estatuts de Ciutadans, que recullen que el candidat a alcalde de cada municipi tindrà la potestat de confeccionar la llista que li acompanyarà".

A l'entorn de Merino s'ha explicat que s'ha comés una "il·legalitat" perquè s'ha "imposat" un candidat que no havia sigut elegit per la direcció autonòmica i nacional i han assegurat que la ciutat de Castelló de la Plana és l'única en la qual s'ha produït aquesta situació en tot l'estat espanyol.

Per la seua banda, el candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, ha comentat aquest dimarts, sobre la renúncia de Merino, que "ningú pot imposar una llista" i sobre aquest tema ha recalcat que "ara el que fa falta és generositat i arribar a acords amb els de fora i els de dins".

next