Cantó recupera les aptituds actorals per a criticar la política educativa del Botànic

Ciutadans trasllada un barracó al centre de València per a "denunciar que 13.000 xiquets segueixen estudiant" en aquests espais
15 abril 2019 12:30h
"El tripartit valencià ha centrat tots els seus esforços a imposar una llengua", ha dit Cantó. / DLV

VALÈNCIA. El candidat de Ciutadans a les eleccions autonòmiques del 28 d'abril, Toni Cantó, ha fet ús de la seua experiència com a actor per a traslladar el debat educatiu de la campanya electoral al centre de la ciutat de València. Dins d'un barracó que escenifica la situació en què, segons la formació taronja, es troben 13.000 menors al País Valencià, Cantó ha donat una lliçó magistral als mitjans de comunicació en què ha criticat la política educativa del govern del Botànic i ha exposat les seues propostes. 

"Hui volem denunciar que 13.000 xiquets valencians segueixen estudiant en un lloc com aquest", ha dit el candidat de Ciutadans en referència al barracó instal·lat en la plaça dels Pinazo. "Això, en la Comunitat Valenciana amb què jo somnie, és inacceptable", ha exposat Cantó. 

El candidat de la formació taronja ha continuat: "El tripartit valencià ha centrat tots els seus esforços a imposar una llengua i no s'ha esforçat gens per traure els nostres xiquets d'un lloc com aquest. Amb Ciutadans això canviarà; és una qüestió de prioritat pressupostària". 

En eixe sentit, Cantó ha explicat que "amb el milió d'euros de lliure disposició que té Puig podríem acabar amb cinc barracons", ja que, segons el candidat, "acabar amb un barracó val 200.000 euros". Amb la mesura que proposa la formació taronja es contempla "deixar d'externalitzar la recaptació d'Hisenda", la qual cosa "estalviaria 25 milions d'euros i trauríem 3.000 xiquets d'aquesta vergonyosa situació", ha dit Cantó.

En al·lusió als barracons, el candidat de Ciutadans ha explicat que "hi ha goteres i xiquets amb cremades en patis escolars en què no hi ha ni una sola ombra". Per això, Cantó ha explicat que "el futur de l'educació i de la Comunitat Valenciana és el preu que va pagar el senyor Ximo Puig per a aconseguir la Presidència, ja que la va donar als nacionalistes de Compromís. Açò canviarà quan jo siga president". 

next