Cantó veu "decisiu" Cs per a governar Alacant i creu que "el centre moderat s'ha consolidat" a València

Fernando Giner celebra que Ciutadans "ha fet els deures" després d'aconseguir sis regidors, els mateixos que el 2015
27 maig 2019 14:25h
Cantó valora positivament que Cs haja passat dels 222 regidors aconseguits el 2015 als 313 obtinguts el 2019. / CIUTADANS

VALÈNCIA. El líder de Ciutadans (Cs) al País Valencià, Toni Cantó, ha assegurat que el seu partit serà "decisiu" per a la governabilitat d'Alacant després dels resultats de les eleccions municipals d'aquest diumenge.

Cantó, junt amb el candidat a l'Alcaldia de València, Fernando Giner, han valorat aquest dilluns l'escenari que ha deixat aquest 26M. La formació taronja manté sis regidors a València i quatre Castelló, mentre passa de sis a cinc a Alacant, de manera que la suma del PP i Cs es queda a un regidor de la majoria absoluta.

El líder de Ciutadans ha qualificat els resultats de "positius" però tot fent referència a les xifres obtingudes pel partit a altres punts de l'Estat. En el cas del territori valencià, ha presumit del creixement de 222 a 313 regidors en quatre anys: de 113 a 152 a la demarcació de València, de 79 a 128 a la d'Alacant i de 30 a 33 a la de Castelló.

I ha destacat especialment el cas de la ciutat d'Alacant, "un dels llocs més importants d'Espanya" on Cantó confia que Cs també serà "decisiu per a aquesta governabilitat", encara que s'ha mostrat caut a l'espera de veure com es desenvolupen els esdeveniments. "Estem desitjant començar a treballar", ha manifestat.

"El centre moderat és una opció clara"

En clau local, Giner ha mantingut el to optimista i ha celebrat que "els valencians han mantingut i reforçat la confiança amb Ciutadans", amb un augment de "quasi 4.000 vots respecte al 2015, d'un 15 a un 18%". "Hem superat totes les enquestes, sobretot la del CIS que ens donava quatre regidors a l'inici de campanya", ha recalcat.

Ha defensat així que el projecte està "consolidat" a València i que "el centre moderat és una opció clara", per la qual cosa ha agraït "als 70.000 valencians que han dipositat de nou la seua confiança" en la formació.

Enfront de Cs, ha restat importància a "la victòria del tripartit, ja bipartit –Compromís i PSPV, ja que Unides Podem no ha aconseguit representació– amb 197.000 vots enfront dels més de 200.000 del 2015". Giner ha valorat les xifres afirmant que "és evident que a València hi ha hagut una disminució de vots en els partits d'esquerra".

Per tot això, ha reclamat a l'alcalde de València, Joan Ribó, que "sàpiga que no representa tots els valencians i no governa només per a uns". També ha emfatitzat que "Podem ha desaparegut a l'Ajuntament i el PP ha baixat en dos regidors" mentre "Cs ha fet els seus deures, s'ha mantingut i ha crescut", encara que ha reconegut que els haguera agradat aconseguir un seté regidor.

El futur de Giner com a portaveu

Preguntat per si seguirà com a portaveu de Cs en l'oposició aquests quatre anys, Giner ha insistit que l'"apassiona" València. "No tinc cap dubte que tinc el millor equip per a fer oposició, amb un mix de gent de la societat civil i regidors que coneixen l'Ajuntament", ha garantit.

Ha posat l'accent en el fet que estan "profundament preparats" per a dur a terme una "gran oposició a Ribó". I ha resolt: "Els valencians han confiat en nosaltres per a quatre anys; no els puc callar. Sempre que en Ciutadans arribem a un compromís amb els votants, el complim".

next