CCOO presenta al·legacions al projecte de regulació dels VTC perquè "no protegeix" els drets dels conductors

El sindicat apunta a "la problemàtica" del registre de jornada, els temps de descans o la garantia en la protecció de les dades dels treballadors d'empreses com Cabify o Uber
1 març 2019 17:39h
El sindicat emplaça a mantindre un diàleg permanent en el qual aconseguir consensos per a resoldre el conflicte, ja que entén que és una qüestió estructural i no conjuntural. / EFE

VALÈNCIA. CCOO ha presentat al·legacions al projecte de decret de regulació dels VTC del Consell perquè consideren que no recull mecanismes de protecció dels drets laborals dels conductors d'aquests vehicles, especialment pel que fa a descansos i protecció de dades.

Les al·legacions s'han presentat dins del termini de deu dies obert per la Conselleria d'Habitatge en la fase d'informació pública del decret, i en elles el sindicat recull la problemàtica del col·lectiu de treballadors sobre el registre de jornada, els temps de descans i la garantia en la protecció de les seues dades personals enfront de possibles ingerències com la geolocalització.

CCOO també es posiciona en contra de permetre que els ajuntaments modifiquen aspectes de la regulació autonòmica, amb la finalitat d'evitar situacions de competència deslleial entre municipis confrontants, segons ha explicat el sindicat en un comunicat.

D'altra banda, el sindicat considera "inacceptable" que s'intente pressionar el Consell alertant d'"estimacions que manquen de fonament sobre acomiadaments de centenars de persones que presten els seus serveis amb aquesta modalitat de transport" perquè, a parer seu, "s'instrumentalitzen" els treballadors i els ciutadans.

S'ha referit així a les declaracions que Unauto va realitzar aquest dijous, en les quals afirmava que les "restriccions" suposaran l'expulsió dels VTC, el tancament d'empreses i l'acomiadament de més de 500 treballadors de col·lectius de difícil inserció laboral.

CCOO ja va traslladar al director general de Transports de la Generalitat, Carlos Domingo, que han de respectar-se els drets laborals de tot el col·lectiu des del diàleg de totes les parts implicades. 

"Parlar d'acomiadaments sense una garantia mínima de condicions de treball decents suposa una pressió al Consell que transcendeix els límits en un estat democràtic", han manifestat fonts de CCOO, que asseguren no estar en contra de cap model que respecte eixos drets.

CCOO emplaça a mantindre un diàleg permanent en el qual aconseguir consensos per a resoldre el conflicte, ja que entén que és una qüestió estructural i no conjuntural.

next