Ciutadans expulsa el regidor de Carcaixent que va facilitar la investidura d'un alcalde de Compromís

Toni Cantó insisteix que "pactar amb el nacionalisme té conseqüències"
26 juny 2019 13:32h
Toni Cantó reitera que no es facilitarà la investidura de Pedro Sánchez. / EFE

VALÈNCIA. El líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha confirmat aquest dimecres l'expulsió de l'edil de Carcaixent (la Ribera Alta) per facilitar el govern municipal de Compromís i el PSPV a la localitat. "Saltar-se el que s'havia acordat en una cosa tan òbvia com no pactar amb el nacionalisme ni el populisme té conseqüències", ha recalcat.

Cantó ha puntualitzat que es tracta d'"una de les poques excepcions" i ha destacat el "comportament exemplar" dels regidors de la formació en altres municipis. De fet, ha assegurat, a preguntes dels periodistes als corredors de les Corts, que l'estratègia marcada pel comité de pactes, que ell liderava en l'àmbit autonòmic, "en el 99% dels casos ha eixit de forma òptima".

Després del repartiment de competències a Carcaixent aquest passat dimarts, amb Paco Salom (Compromís) com a alcalde, Cantó ha confirmat que a l'edil de Ciutadans Juan Albert ja se li ha comunicat la seua expulsió del partit.

"No solament no pactarem ni facilitarem el govern de Pedro Sánchez, sinó que complirem amb la nostra paraula donada en campanya que hi ha una línia roja: plantar cara i confrontar al nacionalisme", ha asseverat, per a defensar que mai s'ha "amagat" i que se sent "absolutament oposat" a Compromís: "Cadascú ha de saber quines són les conseqüències".

Preguntat pel cas d'altres municipis com Riba-roja del Túria (Camp de Túria) –on Ciutadans dona suport als socialistes–, Cantó ha remarcat que es tracta d'un PSOE que 'rescataven' d'"estar en braços de Compromís o Podem". Així, ha insistit que, "en les corporacions locals i ajuntaments, la línia roja era el suport a Compromís o Podem".

next