El jutge d'Edimburg deixa Ponsatí lliure amb passaport i fixa per al 12 de desembre la pròxima vista

Aamer Anwar, advocat de l'exconsellera catalana: "La sedició és un crim del segle XVI creat per monarques per a parar les revoltes de la gent que volia els seus drets"
14 novembre 2019 16:30h
L'exconsellera catalana d'Educació, Clara Ponsati, i el seu advocat, Aamer Anwar, arribant a la seu de la policia d'Edimburg, a Escòcia, aquest dijous. / REUTERS, RUSSELL CHEYNE

VALÈNCIA. El jutge d'Edimburg ha deixat lliure l'exconsellera catalana d'Educació, Clara Ponsatí, i no li ha retirat el passaport perquè no veu risc de fugida. A més, el jutge ha fixat per al 12 de desembre la primera vista preliminar per a començar a analitzar l'euroordre emesa per Pablo Llarena, que reclama l'extradició de Ponsatí per un delicte de sedició. 

Ponsatí s'ha entregat a la policia escocesa aquest dijous al matí després de la reactivació de l'euroordre de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició. Ponsatí ha acudit a una comissaria d'Edimburg amb el seu advocat, Aamer Anwar. Ho ha fet abans que comence el judici d'extradició a l'estat espanyol. Posteriorment, ha aparegut davant del jutge, que l'ha alliberat. 

La defensa de Ponsatí ja va avançar que rebutja el càrrec de sedició, que es va abolir a Escòcia "fa molt de temps". Aquest dijous al matí, en declaracions als mitjans just abans que l'exconsellera s'entregara les autoritats per a afrontar l'euroordre emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, ha dit: "La sedició és un crim del segle XVI creat per monarques per a parar les revoltes de la gent que volien els seus drets".

Pel que fa a la primera vista davant dels tribunals escocesos, Anwar defensa que Espanya "abusarà" dels "drets humans" de l'exconsellera si és entregada. A més, Anwar ha acusat l'estat espanyol d'"abusar" del procés d'extradició i les euroordres. 

L'exconsellera actualment treballa com a professora a la universitat escocesa de St Andrews. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next