El col·lectiu Diversitat denuncia insults homòfobs dels assistents al míting de Vox a Alacant

Les víctimes de les agressions LGTBIfòbiques van ser participants del Saló del Còmic que se celebrava en el mateix recinte que l'acte de Santiago Abascal
28 octubre 2019 18:39h

ALACANT (EP). El col·lectiu Diversitat ha denunciat aquest dilluns que "grups d'extrema dreta" suposadament "vinculats" amb Vox van increpar i van proferir insults homòfobs el dissabte passat a alguns assistents al Saló del Còmic que portaven banderes amb els colors de l'arc de sant Martí. Els fets es van produir quan els assistents al Saló del Còmic es van veure abordats per assistents al míting que Vox havia convocat al recinte de la Institució Firal Alacantina (IFA).

L'entitat ha compartit en xarxes socials un vídeo en el qual s'aprecia com un grup d'homes amb banderes d'Espanya profereixen insults, entre ells "maricón". En un missatge a Twitter, el col·lectiu denuncia aquest atac homòfob i el relaciona amb "persones de Vox", ja que es va produir quan van coincidir el míting del seu líder, Santiago Abascal, i la celebració del Saló del Còmic en el recinte firal. En un comunicat, Diversitat ha asseverat que aquesta situació es va produir "perquè IFA va ser l'escenari en el qual el partit d'Abascal ha delectat els alacantins amb el seu discurs LGTBIfòbic, misogin i xenòfob".

El president de Diversitat, Toño Abad, ha afegit que no es pot permetre "que en l'espai públic es vulneren els drets de les persones que estaven en un acte pacífic i que s'han vist involucrades en un acte polític de l'extrema dreta".

Al seu judici, "IFA no va tindre en compte les conseqüències que tindria", per la qual cosa ha exigit "tant a l'ajuntament i la Diputació d'Alacant com a la Generalitat i al patronat d'IFA, compost pels alcaldes i alcaldesses de diverses ciutats de la província, que no cedisquen espai participat per entitats públiques a aquelles persones que ens condemnen dia a dia i intenten coartar la llibertat".

Diversitat ha sostingut que "permetre que en l'espai públic pagat per totes les persones que resideixen a la província es perpetue el discurs d'odi converteix la institució en còmplice dels insults amb els quals ens ataquen".

"Instem el govern de la Generalitat que realitze totes les accions pertinents recollides en la llei LGTBI perquè aquests actes no queden impunes. Com a societat i com a col·lectiu no permetrem que ni una persona més patisca les represàlies de l'expressió de la seua llibertat", ha manifestat l'associació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next