Comença amb normalitat la jornada electoral en què més de 3,6 milions de valencians poden votar

Les 6.044 meses electorals ja estan constituïdes al 100% i els candidats a la Generalitat seran els primers a votar
28 abril 2019 10:45h
Al País Valencià es podrà exercir el dret al vot en una de les 6.044 meses electorals. / EFE

VALÈNCIA. Les meses electorals de tot el territori ja estan constituïdes al 100% per a la doble cita electoral que se celebra aquest 28 d'abril. Són 3.657.140 persones les que estan cridades a les urnes en què s'elegiran tant els 99 diputats de les Corts Valencianes com els 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 del Senat de la pròxima legislatura.

Al País Valencià es podrà exercir el dret al vot en una de les 6.044 meses electorals instal·lades en un total de 2.223 col·legis. De moment, la jornada electoral s'ha iniciat sense incidents destacats a tot l'Estat, tal com han destacat en la primera compareixença el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i la subsecretària del Ministeri de l'Interior, Isabel Goicoechea.

Al voltant de les 11.10 hores, el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha expressat que l'obertura dels col·legis valencians s'ha produït sense cap incidència i amb "absoluta normalitat". A més, ha destacat l'alta participació a aquestes hores del matí de diumenge. Fulgencio també ha explicat que només hi ha hagut retards en l'obertura de quatre meses electorals: tres de la demarcació de Castelló –d'aquestes, dos d'Almassora (la Plana Alta) per dubtes en la composició de les meses– i una de Xàtiva (la Costera), on el president de la mesa ha optat per retardar l'inici de la votació fins que arribara el llistat de vot per correu. Per aquest motiu, el tancament del col·legi no serà fins a les 20.45 hores.

Les primeres anècdotes de la jornada les trobem en el col·legi Angelina Carnicer del barri d'Algirós, a València, on abans de l'obertura del col·legi electoral ja hi havia cues per a votar, tal com ha informat À Punt. Així mateix, en l'àmbit estatal, el municipi de Villaroya, en La Rioja i amb sis habitants, ja ha tancat la seua mesa electoral a les 10.30 hores i ha començat l'escrutini. A aquesta mateixa hora, segons Oliver, encara romanen set meses electorals de les illes Canàries sense obrir. 

next