Diari La Veu del País Valencià
La Companyia Teatre Micalet presenta ‘El Moviment’, una metàfora sobre la manipulació del poder

VALÈNCIA. Estem involucionant? Per què creixen els extremismes que qüestionen la democràcia i Europa? Quina relació hi ha entre Franco i aquests líders? Els joves coneixen la nostra història recent? Sabem dialogar i arribar a pactes? Aquestes preguntes, i d’altres, són les que planteja la Companyia Teatre Micalet amb la seua nova producció pròpia, una obra de Manuel Molins amb la direcció de Joan Peris que s’estrena aquest dimecres. Es tracta d’El Moviment, “una metàfora sobre la manipulació del poder”, tal com ho descriu la companyia.

Durant la roda de premsa de presentació, Peris ha subratllat que “davant de la situació en què estem de ressorgiment de l’extrema dreta, és molt important que la societat reflexione sobre el que està passant ara mateix”. Amb tot, ha qualificat l’obra com a teatre reflexiu més que polític.

Peris ha escollit un repartiment jove, format pels intèrprets Paula Albert, Helena de Luis Sapiña, Mateo Medina, Sergio Novella, Edu Rodriguez i Cristina Sanmartín, que donen vida a l’alumnat d’un institut. També està el reconegut actor Ximo Solano, que interpreta el personatge del professor. “Ha sigut una experiència fantàstica veure l’esperança, la il·lusió i les ganes de deixar-se la pell dels joves, que han treballat junt amb un professional tan gran com Ximo Solano, i han estat a l’altura de la Companyia Teatre Micalet i d’aquest treball que hem fet”, ha assegurat el director.

El Moviment és “una metàfora sobre la manipulació del poder, un efecte espill sobre les conseqüències de l’autoritarisme, per preguntar-nos si realment duem un feixista al nostre interior”. En el muntatge es presenta la història d’un professor de secundària que, a partir d’una experiència personal, posa en marxa un pla per a mostrar a l’alumnat com és de fàcil manipular-los.

“El que fem és plantejar des del punt de vista de la joventut com tot açò repercuteix en ells”, matisa l’autor, Manuel Molins. I afegeix: “Un professor intenta manipular els xavals perquè d’alguna manera reaccionen, però el problema és: De quina manera reaccionaran? Poden reaccionar?”

Companyia Teatre Micalet estrena així la seua 33a producció pròpia. Hi haurà funcions des d’aquest dimecres, 23 d’octubre, fins al 24 de novembre. Concretament, el dimecres, dijous i divendres a les 20.00h, i el dissabte i el diumenge a les 19.00h. Les entrades es poden adquirir en la web del Teatre Micalet i a la taquilla els dies de funció a partir d’una hora abans de l’espectacle.

Comparteix

Icona de pantalla completa