Compromís 'convida' el PSPV a reunir-se per a parlar del nou govern de La Nau a partir de dimarts a última hora

Els socialistes consideren que les converses han de començar després que Gómez i Ribó mantinguen una primera trobada per a "evidenciar la voluntat política d'aconseguir un acord" 
2 juny 2019 13:51h
Aquest divendres, el PSPV de València va proposar iniciar les converses per a constituir el futur govern de La Nau amb Compromís després que els candidats de totes dues formacions polítiques, Sandra Gómez i Joan Ribó, mantinguen una primera trobada. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde en funcions de València i candidat de Compromís a l'Alcaldia, Joan Ribó, ha emplaçat el PSPV a reunir-se a partir de dimarts a última hora, quan des de Compromís "estaran totalment disponibles". Serà després d'haver nomenat la seua comissió negociadora, una decisió que preveuen prendre en l'executiva de l'agrupació local del mateix dimarts.

En un acte celebrat aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament, Ribó va expressar la seua intenció de "ser respectuós" amb la seua organització perquè "és Compromís qui ha elaborat el programa municipal" i "ara ha de nomenar la comissió negociadora".

"Aquest dimarts es reunirà l'executiva de Compromís de València i allà es proposarà formalment la comissió negociadora", va explicar Ribó. Per això, en un primer moment, Compromís va proposar iniciar les converses amb el PSPV dimecres vinent. Amb tot, Ribó va indicar que a partir de dimarts a última hora ja estaran "totalment disponibles".

Aquest divendres, el PSPV de València va proposar iniciar les converses per a constituir el futur govern de La Nau amb Compromís després que els candidats de totes dues formacions polítiques, Sandra Gómez i Joan Ribó, mantinguen una trobada per a "evidenciar la voluntat política d'aconseguir un acord" i establir el marc de treball que hauran d'iniciar les comissions negociadores. 

Així doncs, des del PSPV consideren que, tal com es va produir el 2015, el treball de les comissions ha de començar després de produir-se un primer contacte entre els caps de llista de les dues formacions.

Sobre l'estructura que tindrà el nou govern municipal, han transcendit dues propostes. D'una banda, Ribó vol "millorar" l'organització de l'Ajuntament amb la creació de 'superregidories'. De l'altra, Gómez reclama un lideratge conjunt perquè el PSPV "ha eixit reforçat" de les urnes. En les reunions d'aquesta setmana caldrà veure com comencen a encaixar les peces d'aquest puzle.

next