Compromís troba "deslleial" cap als valencians que s'òbriga ara el debat dels peatges 'blans' en les autovies

El senador Carles Mulet proposa que comencen cobrant peatges simbòlics durant 50 anys a la resta dels territoris, "on han gaudit dècades d'infraestructures gratis"
16 agost 2019 12:12h
Mulet considera que el fet que el PSOE òbriga el debat sobre la imposició de peatges simbòlics o 'blans' en les autovies, justament quan acaben els peatges de l'AP-7, és "directament deslleial cap als valencians i valencianes". / VILARÓ. L, ACN

CASTELLÓ DE LA PLANA. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha remarcat aquest divendres que el fet que el PSOE òbriga el debat sobre la imposició de peatges simbòlics o 'blans' en les autovies, justament quan acaben els peatges de l'AP-7, és "directament deslleial cap als valencians i valencianes".

Per a Mulet, "han tingut 50 anys per a obrir eixe debat, els mateixos que han passat des que estem pagant injustament un peatge per l'AP-7 mentre els nostres diners es destinaven a fer autovies per tota la geografia de l'Estat, malgrat que no tenen quasi ús, i que hem mantingut any rere any també amb els nostres imposts mentre nosaltres continuàvem pagant els peatges". 

"Òbviament, obrir l'assumpte no és innocent. Saben perfectament que l'AP-7 serà l'autovia de més ús de tot l'Estat i, mentre que les de bona part de l'Estat són deficitàries, ara amb un peatge bla continuarem pagant els de sempre; els que fa 50 anys que ens estafen", continua Mulet.

El senador de Compromís ha afirmat que el PSOE "torna a mostrar el menyspreu sense complexos cap als valencians i valencianes". Explica que l'any 1986 finalitzava el peatge i que "va ser el govern del PSOE a Madrid qui va decidir, a traïció, allargar-lo sense cap justificació, mentre es va dedicar a invertir en autovies gratuïtes sense ús". "Després de dècades de pressió ciutadana, no han pogut tornar a caure en la temptació de tornar a renovar la concessió, però ha de ser precisament ara quan enceten el debat sobre l'aplicació de peatges blans", critica Mulet.

El polític valencià assegura que ni el govern de Rajoy ni el de Sánchez, interpel·lats per Compromís, van descartar l'opció dels peatges ni la van confirmar. "Ara, el temps ens dona la raó. Les intencions del govern del PSOE són continuar esprement als de sempre", denuncia Mulet. 

"Que s'haja de pagar per a mantindre les autovies es pot entendre però que comencen a aplicar-lo a allà on han gaudit dècades d'infraestructures gratis", proposa Mulet. "Als valencians i valencianes, que ens toque pagar quan s'hagen cobrat peatges simbòlics durant 50 anys als altres territoris" afegeix, i conclou: "Aleshores, la situació segurament serà un poquet menys injusta però fer-ho ara és riure's de nou a la nostra cara".

next