Compromís exigeix que l'Estat gestione directament l'AP-7 perquè siga "pública i gratuïta"

La coalició denuncia que "fa més de 40 anys que els valencians paguen peatges" i reclama que l'autopista siga "una artèria" que connecte totes les comarques 
22 abril 2019 13:14h
Compromís exigeix que l'Estat assumisca la gestió directa de l'AP-7 i faça noves connexions a totes les comarques per on passa. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. El candidat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, juntament amb la número dos al Congrés, Isaura Navarro, i el candidat de Compromís al Senat Xavier Hervàs, han participat aquest matí a Favara (la Ribera Baixa) en una acció de campanya per a reivindicar la gratuïtat de l'AP-7.

Segons ha explicat Baldoví, "els valencians i valencianes fa més de 40 anys que paguen peatges en l'AP-7". "Les empreses concessionàries s'han fet d'or amb les nostres butxaques durant aquest temps", ha denunciat, i ha afegit que "mentre ens estem gastant 4.000 milions d'euros de tots i totes per a rescatar autopistes de Madrid, ací seguim pagant cada dia".

En aquest sentit, el candidat de Compromís al Congrés es pregunta "què passarà quan caduque la concessió el 31 de desembre de 2019". Segons ell, "Compromís ho té clar: l'AP-7 ha de ser pública i gratuïta". Per això, la coalició valencianista exigeix que l'Estat assumisca la gestió directa de la carretera i faça noves connexions a totes les comarques per on passa. "Ha de ser una artèria que recórrega de nord a sud el territori, connectant les nostres comarques, pobles i ciutats", ha descrit Baldoví.

Navarro ha afegit que "hi ha molta gent que no pot passar per ací [per l'autopista] perquè no té capacitat econòmica" i ha seguit: "Aquesta carretera està més que pagada i ha de ser oberta ja per a tota la gent". "Ha de desaparéixer aquesta frontera ciutadana, la frontera de la vergonya, frontera que fa diferència entre uns i altres per la seua capacitat econòmica".   

Hervàs ha volgut destacar que "mentre els valencians i valencianes fa molts anys que paguem de manera injusta peatges, veiem que hi ha centenars de quilòmetres i quilòmetres a Castella, Extremadura i Andalusia totalment gratuïts; i una vegada més hi ha hagut una pròrroga, de 13 anys". Per això, el candidat a la cambra alta considera que "només amb una presència decisiva de Compromís al Congrés i al Senat això s'acabarà el 31 de desembre i l'1 de gener l'AP-7 al seu pas pel País Valencià serà gratuïta".

next