Confecomerç nega que el sector al complet done suport a Intu Mediterrani i reitera el seu rebuig al projecte

La patronal del xicotet comerç no dona suport al macrocentre a causa de la "saturació comercial" 
22 octubre 2019 17:03h
Des de la Confederació rebutgen el projecte, ja que no el veuen "convenient ni necessari". / Arxiu

VALÈNCIA. La Confederació d'Empresaris del comerç, serveis i autònoms valencians (Confecomerç CV) ha enviat un comunicat en el qual desmenteix les paraules d'Intu Eurofund, segons les quals assenyalen que hi ha un suport unànime al centre d'oci per part de patronals i sindicats que han defensat la seua importància estratègica per al País Valencià. Així, expliquen que ells –que representem 8 de cada 10 pimes, micropimes i autònoms del comerç associat– no subscriuen aquestes declaracions.

Des de la Confederació rebutgen el projecte, ja que no veuen "convenient ni necessari" per al territori valencià un centre comercial més, a causa de la sobresaturació comercial del País Valencià i del perjudici que provoca no solament per al teixit empresarial del comerç valencià sinó també en l'àmbit mediambiental, tenint en compte a més que no hi ha hagut cap demanda per part dels consumidors d'una major oferta comercial.

"Som la tercera autonomia amb major nombre de centres comercials, per damunt de la mitjana europea, i superant altres autonomies com Catalunya. No volem que la Comunitat Valenciana passe a ser la comunitat autònoma més sobresaturada en l'àmbit comercial d'Espanya. Això causaria un greu perjudici a l'ocupació de qualitat, a la distribució equilibrada de la riquesa, al medi ambient i a tot allò tan positiu que representa el comerç urbà de proximitat i que hem de defensar, per la qual cosa vam mostrar el nostre rebuig a aquesta iniciativa que, en cas que tire endavant, provocaria un greu impacte i forts desequilibris en el territori de la nostra comunitat", ha assenyalat el president de Confecomerç, Rafael Torres.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next