El Consell aprovarà divendres les ajudes a afectats per les pluges i llançarà una campanya de reforç al turisme

Es donarà cobertura a les accions de neteja dels passeigs marítims per a millorar les xifres turístiques del festiu de l'1 de maig
23 abril 2019 11:53h
Els ajuntaments hauran de presentar en un termini de 45 dies la relació de danys que han patit. / EFE

VALÈNCIA. La Generalitat aprovarà en el ple d'aquest divendres, 26 d'abril, el decret especial d'ajudes per als municipis valencians afectats pel temporal i llançarà per al mes de maig una campanya de publicitat de Turisme CV per a reforçar el sector després dels mals resultats de la campanya de Setmana Santa.

Així ho ha avançat el president Ximo Puig després de reunir-se aquest dimarts amb responsables de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a realitzar una primera anàlisi dels danys de l'episodi de fortes pluges i vent en les infraestructures i el turisme.

En la trobada s'ha acordat portar al ple del Consell del divendres, l'últim abans de les eleccions del 28-A, una proposta per a iniciar "ja" les actuacions que permeten pal·liar els danys produïts des de dijous passat, 18 d'abril, tal com es va anunciar aquest dilluns.

La intenció és donar cobertura a les accions que duen a terme els ajuntaments per a netejar els passeigs marítims i les zones més afectades. "Estem davant un nou pont que esperem que siga positiu per al turisme valencià", ha destacat Puig en relació al festiu de l'1 de maig.

D'aquesta forma, els ajuntaments hauran de presentar en un termini de 45 dies la relació de danys que han patit per les pluges i les despeses extraordinàries que han hagut d'afrontar amb caràcter urgent.

Paral·lelament, Turisme CV mantindrà durant aquesta setmana una sèrie de reunions amb el sector per a avaluar les accions urgents que permeten defugir "aquesta campanya de Setmana Santa tan dolenta". 

Al marge de les ajudes, Turisme CV prepara una "intervenció directa" per al mes de maig mitjançant una campanya de publicitat per a reforçar el sector turístic, sobretot en l'àmbit estatal.

next