Les Corts demanen consensuar amb els municipis les actuacions posteriors a la liberalització de l'AP-7

La cambra demana al govern espanyol que continue executant les actuacions previstes per a la millora dels accessos
3 desembre 2019 18:01h
L'AP-7 deixarà de tindre peatge a partir de gener. / EFE

VALÈNCIA (EFE). Les Corts han acordat aquest dimarts que el Consell es reunisca amb tots els municipis pels quals passa l'AP-7 amb la finalitat de detectar possibles millores en les actuacions previstes en els accessos davant la imminent liberalització de l'autopista.

Així mateix, es demana que el Consell inste el govern espanyol a continuar executant les actuacions de millores de connectivitat previstes en l'estudi que es va enviar el juliol del 2018 al Ministeri de Foment sobre els accessos de l'AP-7 i, si escau, actualitzar-lo.

Finalment, l'acord sol·licita que el Consell es reunisca periòdicament amb el Ministeri de Foment per a fer un seguiment de la planificació i del calendari de les actuacions previstes.

La iniciativa, que s'ha debatut en la comissió parlamentària d'Infraestructures, ha sigut presentada de manera conjunta pels tres partits del Botànic i ha comptat amb el suport de tots els grups menys Vox, que ha votat en contra.

Els proponents han explicat que la liberalització de l'autopista AP-7 el pròxim 1 de gener comportarà un augment del trànsit en algunes zones –hi ha estudis que xifren en el 87% l'augment del trànsit en l'autopista–, per la qual cosa cal consensuar amb els municipis els canvis que patiran en la seua mobilitat i promoure la ruta d'interior de l'autovia A-7.

next