Creu Roja ajudarà a votar més de 350 valencians amb mobilitat reduïda

Un total de 150 voluntaris dedicaran la jornada de diumenge a facilitar el trasllat a les persones que el precisen
27 abril 2019 17:30h
Un total de 151 persones ingressades en hospitals valencians han sol·licitat aquest servei. / CREU ROJA

VALÈNCIA. Creu Roja ajudarà a votar un total de 355 persones amb mobilitat reduïda al País Valencià, dins del dispositiu que ha habilitat per a traslladar als col·legis electorals persones que el necessiten per malaltia, edat o impediment físic durant la cita electoral que se celebra aquest diumenge amb motiu de les eleccions generals i autonòmiques.

El servei, que es coordina amb Delegació del Govern, es presta a persones amb mobilitat reduïda així com a pacients ingressats en centres hospitalaris, ha informat l'organització en un comunicat.

Un total de 150 voluntaris de Creu Roja dedicaran la jornada de diumenge a facilitar el trasllat als col·legis electorals a les persones que el precisen. En total, han sol·licitat aquest servei 355 persones: 172 a la demarcació d'Alacant, 152 a la de València i 31 a la de Castelló.

Respecte al grup de persones ingressades en hospitals valencians, han sol·licitat aquest servei un total 151 persones. Concretament, 36 d'aquests trasllats es realitzaran a la circumscripció d'Alacant, 98 a la de València i 17 a la de Castelló. D'altra banda, un centenar de trasllats es faran amb persones usuàries de residències: 83 a Alacant, 12 a València i 5 a Castelló.

Finalment, Creu Roja efectuarà un total de 104 serveis de transport en domicilis de persones particulars. Es tracta de persones amb problemes de mobilitat que difícilment podrien acudir per elles mateixes fins al seu col·legi electoral. Creu Roja realitzarà 53 trasllats a Alacant, 42 a València i nou a Castelló.

Pel que fa a recursos, Creu Roja té previst la mobilització d'un total de 23 ambulàncies, 26 vehicles adaptats i 19 vehicles de transport més. El voluntariat recollirà a hospitals, residències o domicilis particulars a les persones amb mobilitat reduïda, per a acostar-les al seu corresponent col·legi electoral i retornar-les després al punt de partida.

next